Džejmi Oliver je podelio svoj recept za brze rolnice s kobasicama.
Slavni kuvar Džejmi Oliver podelio je svoj recept za slasne rolnice s kobasicama, koje se lako pripremaju i odlične su za večeri i užinu.
Kako je napisao sam Oliver, ovo je divna i topla hrana iz rerne, a pravi se lako.
Sve što treba da uradite je da pripremite luk i sjedinite sastojke pre pečenja.
Sastojci:
- 6 kobasica
- 250g lisnatog testa
- 1 crveni luk
- jedna veza peršuna
- šaka prezli
- muskatni orašćić
- 1 jaje i malo mleka
- maslinovo ulje
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 stepeni.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte luk da se lagano dinsta oko 20 minuta, do mekane teksture i zlatnobraon boje.
- Dodajteperšun i kuvajte još par minuta, a onda ostavite sa strane.
- Kobasice sjedinite s lukom i peršunom, dodajte oraščić i prezle, pa sjednite rukama. Možete naseckati kobasice na što sitnije, kako bi smesa bila jedinstvena.
- Pobrašnjite površinu i razvijte lisnato testo u veliki pravougaonik, pa presecite na dva jednaka.
- U centar svakog pravougaonika sipajte mešavinu s kobasicama.
- Mleko i jaja pomešajte, pa njime premažite pecivo.
- Uvijte testo, pa naseckajte na manje rolnice i prebacite ih na pek-papir u plehu.
- Ostatkom jaja i mleka premažite rolnice sa spoljne strane.
- Pecite u rerni oko 25 minuta ili dok pecivo nije zlatnobraon boje.
Bonus video
Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI
( Glossy, M.R. )