recept

Za doručak, večeru, užinu, izlet... ROLNICE s kobasicama po receptu Džejmija Olivera spremaju se superjednostavno

Džejmi Oliver je podelio svoj recept za brze rolnice s kobasicama.

Rolnice s kobasicom su odličan izbor za izlete ili užinufoto: BBA Photography/Shutterstock

Slavni kuvar  Džejmi Oliver podelio je svoj recept za slasne rolnice s kobasicama, koje se lako pripremaju i odlične su za večeri i užinu.

 

Kako je napisao sam Oliver, ovo je divna i topla hrana iz rerne, a pravi se lako.

 

Sve što treba da uradite je da pripremite luk i sjedinite sastojke pre pečenja. 

 

Sastojci:

 

  • 6 kobasica
  • 250g lisnatog testa
  • 1 crveni luk
  • jedna veza  peršuna
  • šaka prezli
  • muskatni orašćić
  • 1 jaje i malo mleka
  • maslinovo ulje

 

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte luk da se lagano dinsta oko 20 minuta, do mekane teksture i zlatnobraon boje.
  3. Dodajteperšun i kuvajte još par minuta, a onda ostavite sa strane.
  4. Kobasice sjedinite s lukom i peršunom, dodajte oraščić i prezle, pa sjednite rukama. Možete naseckati kobasice na što sitnije, kako bi smesa bila jedinstvena.
  5. Pobrašnjite površinu i razvijte lisnato testo u veliki pravougaonik, pa presecite na dva jednaka.
  6. U centar svakog pravougaonika sipajte mešavinu s kobasicama.
  7. Mleko i jaja pomešajte, pa njime premažite pecivo.
  8. Uvijte testo, pa naseckajte na manje rolnice i prebacite ih na pek-papir u plehu.
  9. Ostatkom jaja i mleka premažite rolnice sa spoljne strane.
  10. Pecite u rerni oko 25 minuta ili dok pecivo nije zlatnobraon boje.

 

Džejmi Oliverfoto: Shutterstock / Mr Pics

 

Bonus video

Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI