Isprobajte jednostavan recept za slane krekere sa semenkama, koji su zgodna užina s kojom ne morate trčati do pekare.
Ako volite grickalice, idealno je da sami napravite zdraviju, a tako ukusnu varijantu krekera.
Za sve ljubitelje slaniša, ovo će sigurno biti odličan izbor, jer ne samo što je ukusno, već se pravi izuzetno lako.
Možete ih lako spakovati i poneti kada ste van kuće, kako ne biste pali u iskušenje da kupite mnogo nezdravije grickalice kako biste zavarali glad.
Ovaj recept je bogat dobrim mastima, ali svakako treba biti umeren s količinom jer je veoma zasitan.
Recept smo pronašli na profilu __silviaz.
Sastojci
- 40g bundevih semenki
- 40g suncokretovih semenki
- 20g susama
- 50g lanenog semena
- 40g brašna od ovsenih pahiljica (ovsene pahiljice samlevene u brašno)
- 150ml vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kafene kašičice soli
- 1/3 kafene kašičice kurkume
Priprema
1. Laneno seme preliti sa 150ml vode i ostaviti da nabubri 20 minuta. Nakon što je nabubrilo, presuti laneno seme sa sve vodom u činiju i dodati sve ostale sastojke.
2. Dobro sve izmešati i rapsorediti na pek-papir, prethodno premazan maslinovom uljem.
3. Oblikovati po želji i peći u rereni dok ne dobije zlatkastu boju, oko 20 minuta na 200°C.
4. Na kraju, kada je pečeno, iseći željeni oblik krekera ili rukama prepoloviti.
Bonus video
IZBEGAVATI ZASLAĐENE KAŠICE: Prvi pogrešan korak koji bebu navikava na šećer (KURIR TELEVIZIJA)