recept

Iz jedne činije, priprema se ULTRAJEDNOSTAVNO, a tako ukusno: Domaći SLANI KREKERI, zdrava užina bogata dobrim mastima

Isprobajte jednostavan recept za slane krekere sa semenkama, koji su zgodna užina s kojom ne morate trčati do pekare.

Domaći krekeri su zgodna grickalica koju možete lako spakovati i ponetifoto: Neta Livne/Shutterstock

Ako volite grickalice, idealno je da sami napravite zdraviju, a tako ukusnu varijantu krekera.

 

Za sve ljubitelje slaniša, ovo će sigurno biti odličan izbor, jer ne samo što je ukusno, već se pravi izuzetno lako.

 

Možete ih lako spakovati i poneti kada ste van kuće, kako ne biste pali u iskušenje da kupite mnogo nezdravije grickalice kako biste zavarali glad.

 

Ovaj recept je bogat dobrim mastima, ali svakako treba biti umeren s količinom jer je veoma zasitan.

 

Recept smo pronašli na profilu __silviaz.

 

Sastojci

 

  • 40g bundevih semenki
  • 40g suncokretovih semenki
  • 20g susama
  • 50g lanenog semena
  • 40g brašna od ovsenih pahiljica (ovsene pahiljice samlevene u brašno)
  • 150ml vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kafene kašičice soli
  • 1/3 kafene kašičice kurkume

 

Priprema


1. Laneno seme preliti sa 150ml vode i ostaviti da nabubri 20 minuta. Nakon što je nabubrilo, presuti laneno seme sa sve vodom u činiju i dodati sve ostale sastojke.
2. Dobro sve izmešati i rapsorediti na pek-papir, prethodno premazan maslinovom uljem.
3. Oblikovati po želji i peći u rereni dok ne dobije zlatkastu boju, oko 20 minuta na 200°C.
4. Na kraju, kada je pečeno, iseći željeni oblik krekera ili rukama prepoloviti.

 

 

Bonus video

IZBEGAVATI ZASLAĐENE KAŠICE: Prvi pogrešan korak koji bebu navikava na šećer (KURIR TELEVIZIJA)