Za vrlo kratko vreme napravite zdrav hleb koji je idealan za doručak i ne treba vam ni mrvica brašna.
Ako ste tražili recept za nešto zdraviji hleb ili ste intolerantni na belo brašno, ovo je fantastičan i superbrz recept za sve. Njegov glavni sastojak je lan, koji je sjajan za probavu, pa je odlično jesti ove hlebiće za doručak, ali mogu se jesti u bilo koje doba dana.
Možete ovaj hleb puniti prilozima po želji, sirom, paradajzom, suhomesnatim, a možete ga jesti i sa jajima ili nekom slatkom varijantom.
Za ovaj recept vam ne treba neki veliki kalup, ali možete i duplirati porciju.
Sastojci za hlebić:
- 40 grama mlevenog lana
- 2 jaja
- kašičica praška za pecivo
Priprema:
-
Izblendajte lan ako niste kupili mleveni.
- Spojte sve sastojke.
- Sipajte u kalup obložen pek-papirom, pa pecite dvadesetak minuta na 200 stepeni.
- Služite s punjenjem po želji, kao sendviče, ili kao hleb uz bilo koji obrok.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Konstrakta mesi hleb