zaboravljena ana

Koga je princ Vilijam zaprosio pre Kejt Midlton? Bio je OPSEDNUT njom, a ona je svima pričala da će postati princeza

Mnogo pre nego što je zakoračio u Vestminstersku opatiju sa svojom današnjom suprugom Kejt Midlton, budući kralj Engleske već je jednom predložio brak nekome drugom...

Princ Vilijam i Kejt Midlton nedavno su obeležili 13 godina brakafoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton, princ i princeza od Velsa, u braku su od 2011. godine, a u međuvremenu su zajedno dobili troje dece: princa Džordža, princezu Šarlot i princa Luija.

 

Međutim, oni se poznaju daleko duže: njihovo bajkovito venčanje dogodilo se posle 10 godina veze s prekidima, a njihovo poznanstvo počelo je 2001. godine, tokom studija.

 

Kako je princ Vilijam bio veoma mlad kada je upoznao svoju današnju suprugu, njegov pređašnji ljubavni život nije bio mnogo zastupljen u medijima, za razliku od brojnih ljubavi njegovog mlađeg brata princa Harija.

Imao je Vilijam nekoliko ne preterano važnih veza pre nego što je sreo Kejt Midlton, a u trenucima kada nisu raskidali viđan je u noćnom provodu s mnogim poznatim lepoticama. Međutim, navodno je ipak stigao da zaprosi još nekoga pre nego što je u Africi kleknuo i pokazao Kejt Midlton verenički prsten princeze Dajane.

 

Međutim, sve se dogodilo u igri i detinjstvu.

 

Princ Vilijam zaprosio je Kejt Midlton držeći čuvek verenički prsten njegove majke princeze Dajanefoto: EPA/STR

Prva ljubav princa Vilijama

 

Kraljevski biograf Robert Džobson objavio je 2006. knjigu "Vilijamova princeza", u kom je pisao o prinčevoj ranoj mladosti.

 

Zapravo, Vilijam je imao svoju prvu "ozbiljnu" romansu kad je imao samo sedam godina – napisao je. – Toliko je bio opsednut devojčicom da je predložio brak.

 

– Njegova prva ljubav dogodila se dok je Vilijam bio na odmoru u Balmoralu. Prvi put je video Anu Mekart dok je jahao sa svojim bratom Harijem. Pogledao je plavooku, plavokosu ćerku baštovana u Balmoralu i bio je očaran. Rekla mu je "zdravo", a Vilijam se izgubio – piše Džobson i kaže da mu je jedan od zaposlenih u zamku Balmoral rekao da je mali princ "gotovo pao sa svog ponija".

 

Princ Vilijam je prestolonaslednik kralja Čarlsa IIIfoto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Posle toga je svoje sedmogodišnjaka bilo nerazdvojno i on je proveo s njom svaki dan ostatka odmora. Za nedelju dana, priča ide, skupio je dovoljno hrabrosti da je poljubi i pita da se uda za njega. Ona se samo nasmejala. Ali da bi pokazao da je ozbiljan, princ je rekao: "Vratiću se sledeće godine i venčaćemo se" – piše u ovoj knjizi. – Rekao joj je: "Tata mi je rekao da, ako poljubiš devojčicu, moraš da se oženiš njom".

 

Kako tvrdi ovaj biograf, očigledno veliki fan kraljevske porodice i Čarlsa III, ova navodna epizoda u životu princa Vilijama govori mnogo i njegovom ocu.

 

Ana je prosidbu shvatila ozbiljno i rekla deci ostalih zaposlenih na imanju da će postati princeza – dalje navodi Džobson. – To je šarmantna priča o detinjastoj ljubavi, ali njegova posvećenost pokazuje da je Čarls od detinjstva učio svog sina da se ponaša časno kada su u pitanju žene.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu