Za letnje dane u kojima nemate puno vremena za kuhinju, a želite ukusan, lagan i zasitan obrok, imamo idealno rešenje.
Zdravo, jednostavno i zasitno tri su reči koje nam se čini da je gotovo nemoguće staviti u istu rečenicu kada su letnji obroci u pitanju.
Mediteranska stil ishrane uvek je ispravan odgovor kada ponestane ideja šta bismo mogli da spremamo.
Predstavljamo vam recept za pravu letnju pastu, koja je preukusna i gotova za samo 20 minuta.
Italijanska i grčka kuhinja sa razlogom spadaju među najbolje na svetu, a kada se ukusi ove dve tradicije spoje, nastaje pravi spektakl za sva čula.
Grčka salata – pasta sprema se jako brzo i jelo je koje ćete apsolutno obožavati ovoga leta.
Sastoji se od namirnica koje uglavnom već imate u frižideru, a priprema će vam oduzeti svega 20 minuta vremena, nakon čega možete uživati u raskošnom i osvežavajućem ukusu ovog fantastičnog jela.
sastojci:
- 450g testenine po sopstvenom izboru
- 300-350g grčkog jogurta
- 10 komada čeri paradajza
- 1 krastavac
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike limunovog soka
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašičica bosiljka
- pola kašičice soli
- pola kašičice origana
- pola kašičice belog luka u prahu ili sveže seckanog
priprema:
- Skuvati testeninu prema uputstvu sa kesice i ostaviti je da se hladi.
- U veću posudu sipajte i izmešajte grčki jogurt, limunov sok, jabukovo sirće, beli luk, bosiljak i origano kako biste dobili dresing.
- Kada se testenina ohladi, pospite je maslinovim uljem, zatim dodajte iseckan paradajz i krastavac i promešajte.
- Tako izmešanu testeninu polijte dresingom od grčkog jogurta, dodajte soli po želji i ponovo sve dobro umešajte.
- Poslužite grčku pasta salatu i uživajte u neponovljivoj rapsodiji ukusa.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Specijalitet koji će svi ukućani voleti