Umesto preslatkih sladoleda koji se prave u fabrici, sjedinite samo tri sastojka i dobićete očas posla osvežavajući slatkiš neodoljivog, punog, intenzivnog voćnog ukusa.
Domaći sladoledi sve su popularniji jer nam omogućavaju precizniju kontrolu količine šećera, a budimo iskreni – često su daleko ukusniji nego kupovne varijante.
Osnova ovog recepta jesu smrznute jagode, koje treba usitniti u blenderu, a dodaju im se šlag i šećer, s tim što šećer možete zameniti i dvema kašikama meda, ali vam nije ni neophodan ako vam je slatko-kiseli ukus jagoda mio.
Najbolje od svega je što priprema traje veoma kratko, a dobijate rashlađujući dezert koji će obožavati cela porodica.
Sastojci:
- 280 g zamrznutih jagoda
- 100 g šećera
- ⅔ šolje šlaga
Priprema
- Smrznute jagode i šećer ubacite u blender, pa blendajte dok ne dobijete kašastu teksturu.
- Potom pomešajte sa šlagom, gotovim, čvrsto umućenim od slatke pavlake, praha za šlag ili opcije koju inače koristite.
- Sipajte u kalup za sladoled ili činije uz kojijma ćete ga servirati i stavite u zamrzivač.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Sladoled od krempite