superkremasto

Kako se pravi BINGO TORTA? Raskošna je, izdašna i bogata, a zapravo vam ne treba mnogo vremena i veštine

Jedna od omiljenih torti za posebne prilike zapravo se priprema daleko jednostavnije nego što deluje na prvi pogled

Bingo torta može se ukrasiti na razne načinefoto: Shutterstock / Oakland Images

Kada obeležavate neke bitne datume ili organizujete slavlje važnim povodom, vrhunac proslave je raskošna poslastica.


Uvek dobro rešenje je popularna bingo torta, izdašan dezert s nekoliko vrsta fila, posle koje možete biti sigurni da su svi zadovoljni.


Ova torta traži nešto više sastojaka, ali se sve sprema prilično lako i brzo i definitivno se isplati uložiti u ovaj dezert.

Bingo torta – recept


Sastojci:


Za koru

 

  • 6 kašika brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 6 celih jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • (za preliv za koru) 5 kašika soka od pomorandže


Za prvi fil

 

  • 300 g mlevenog keksa
  • 250 g stonog margarina
  • 200 ml soka od pomorandže
  • 150 g šećera u prahu

 

Bingo torta može se ukrasiti na razne načinefoto: Tetiana Chernykova / Alamy / Alamy / Profimedia

Za drugi fil

 

  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 2 x 250 g stonog margarina
  • 300 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kutije piškota (oko 600 g)
  • 3 kutije jafa keksa (oko 450 g)


Priprema


Za koru

  • Umutite penasto cela jaja za šećerom, pa dodajte brašno prethodno pomešano s orasima i kakao prahom i sjedinite varjačom.
  • Sipajte tu smesu u kalup koji ste obložili pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sve dok ne porumeni i dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  • Kad izvadite, prelijte koru sokom od pomorandže.

Za prvi fil

  • Natopite keks sokom od pomorandže.
  • Umutite mikserom penasto margarin s šećerom u prahu, pa to pomešajte s natopljenim mlevenim keksom i mešajte dok se ne sjedini.

 

Tortu možete ukrasiti i komadićima voća preko šlagafoto: Shutterstock / johnlck

Za drugi fil

  • Odvojte manju količinu mleka i u tome razmutite puding. Ostatak mleka stavite da se kuva sa šećerom, pa kad provri, sklonite, sipajte u to puding razmućen u malo mleka, promešajte i vratite da se kuva na tihoj vatri uz neprestano mešanje dok se fino ne zgusne.
  • Umutite dva stona margarina sa šećerom u prahu dok ne dobijete penastu smesu, pa u to umešajte ohlađen puding.
  • Podelite ovaj fil na dva dela, pa u drugi deo sipajte čokoladu koju ste prethodno otopili na pari.


Ređanje torte

  • Na koru u kalupu stavite prvi fil, lepo poravnajte, pa preko ređajte jafa keks koji ste prethodno umočili u sok od pomorandže.
  • Zatim nanesite drugi fil (žuti deo u koji niste umešali čokoladu), zatim ređajte piškote koje ste umočili u sok od pomorandže, pa preko stavite fil sa čokoladom.
  • Premažite celu tortu ostatkom čokoladnog fila ili ššlagom, pa po želji, ukrasite čokoladnim ili šarenim mrvicama, mlevenim orasima, rendanom čokoladom...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Slatko od slanine