BRZI OBROK

Posno i SLASNO: Pikantni namaz od pasulja - ko ga jednom proba, iznova ga pravi (RECEPT)

Vrlo hranljiv i ukusan namaz koji možete jesti za doručak, užinu ili večeru i to u danima posta

Pikantni namaz od pasulja - posno i brzo jelofoto: Youtube/printscreen/Food Impromptu

Prilično jednostavno se pravi, tako da će u ovom pikantnom namazu moći da uživaju i apsolutni početnici.

 

Super će se slagati i uz razna psona jela kao dodatak, međutim sam po sebi je već brzi obrok koji vas može lepo zasititi.

 

Možete eksperimentisati i dodati još koji začin po želji, kao i razna ulja, a najbolje će ići uz maslinovo i laneno, iako je ovaj recept sa suncokretovim.

 

Uživajte u ovom posnom namazu od pasulja!

 

 

Sastojci: 

 

500 g pasulja

5 suvih ljutih papričica

2 čena belog luka

30 ml ulja

2 kašike sirćeta

 

 

Priprema:

 

  • Pasulj je najbolej da veče pre potopite u vodu, pa sutradan procediti i preliti novom vodom. 
  • Potom pasulj skuvajte koliko da omekša.
  • Papričice potopite u toplu vodu i ostavite ih na 10-15 minuta.
  • Isecite ih ili na tračice ili što sitnije.
  • Proceđeni pasulj dobro izmiksajte, pa dodajte beli luk, paprike, sirće i ulje.
  • Začinite po želji pa još jednom izmiksajte.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video: