Vrlo hranljiv i ukusan namaz koji možete jesti za doručak, užinu ili večeru i to u danima posta
Prilično jednostavno se pravi, tako da će u ovom pikantnom namazu moći da uživaju i apsolutni početnici.
Super će se slagati i uz razna psona jela kao dodatak, međutim sam po sebi je već brzi obrok koji vas može lepo zasititi.
Možete eksperimentisati i dodati još koji začin po želji, kao i razna ulja, a najbolje će ići uz maslinovo i laneno, iako je ovaj recept sa suncokretovim.
Uživajte u ovom posnom namazu od pasulja!
Sastojci:
500 g pasulja
5 suvih ljutih papričica
2 čena belog luka
30 ml ulja
2 kašike sirćeta
Priprema:
- Pasulj je najbolej da veče pre potopite u vodu, pa sutradan procediti i preliti novom vodom.
- Potom pasulj skuvajte koliko da omekša.
- Papričice potopite u toplu vodu i ostavite ih na 10-15 minuta.
- Isecite ih ili na tračice ili što sitnije.
- Proceđeni pasulj dobro izmiksajte, pa dodajte beli luk, paprike, sirće i ulje.
- Začinite po želji pa još jednom izmiksajte.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video: