Krenulo je lepo vreme, što znači češće druženje, proslave na otvorenom i obavezno roštiljanje
S obzirom da je tu i 1. maj, dobro je podsetiti se raznih caka za prirpemu roštilja, naći neki nov recept i osvežiti prvomajski jelovnik koji je uvek najslađi.
Pored ćevapa, pljeskavica, belog mesa i ostalih gurmanluka koji umeju da se nađu na roštilju, tu su i ražnjići i to od povrća, kako biste napravili dobar balans sa velikom količinom mesišta.
Super je i za ljude koji poste ili ne jedu meso, a vama će biti savršen dodatak uz svaki zalogaj.
Recept za prirpemu sočnih ražnjića od povrća:
- Glavica karfiola
- 3 tikvice
- 2 crvene paprike
- 500 grama šampinjona ili bilo kojih pečuraka
- So
- Biber
- Maslinovo ulje
- Limun
- Beli luk
- Ruzmarin
- Peršun
- Povrće lepo operite - tikvice iseckajte ili na kockice ili na deblje krugove, paprike na kockice, šampinjone na polovinu.
- U posudu sipajte so, biber, maslinovo ulje, isitnjen beli luk, naseckan ruzmarin, peršun i limun icedite.
- Sve povrće stavite u posudu i ostavite da se neko vreme marinira.
- Potom uzmite veće štapiće za ražnjiće i ređajte - tikvicu, papriku, šampinjone, i po cvetić karfiola, sve do kraja štapića.
- Roštiljajte vaš ražnjić dok ne dobije lepu zlatkastu boju, otprilike 20 ak minuta na žaru koji je malo manje temperature od one za meso.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video