Ako vam nedostaje ideja za brzo, zasitno i ukusno posluženje, ovu obavezno probajte – nećete se pokajati!
Lagano, puterasto lisnato testo uvek je dobro imati pri ruci, a ono nam pruža mnogo opcija za brzu i jednostavnu pripremu slatkih i slanih peciva.
Tako možete napraviti čak i domaću tortu za koju kao kora može da vam posluži lisnato testo!
Ako preferirate slaniše, a mrzi vas da mesite testo, pa čekate da testo nadođe i oblikujete ga, ovo je svakako odlična varijanta, a sve što vam je potrebno jeste adekvatan nadev.
Danas vam predstavljamo recept za pica-pužiće koji će se naći na vašem stolu dok ste rekli "sočno"!
Pica-pužići od lisnatog testa
Sastojci:
- 700 g lisnatog testa
- 300 g šunke u listićima
- 200 g rendanog kačkavalja
- 8 žumanaca (može i manje) + još jedno celo jaje
Priprema
- Razvucite lisnato testo oklagijom i potrebi isecite ivice tako da budu ravne.
- Poređajte listiće šunke po testu, pa preko svega pospite rendani kačkavalj.
- Lomite jedno po jedno jaje, odvajajući žumanca od belanaca, pa jedno po jedno jaje ređajte po površini, tako da bude na više mesta duž testa (preko sira), a zatim viljuškom razmažite koliko je moguće da se namaže jednako.
- Urolajte lisnato testo oprezno, da nadev ne ispada, pa secite na "pužiće", koje ćete potom poređati po tepsiji obloženoj pek-papirom.
- Umutite jedno jaje i njime premažite pužiće.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 25 minuta.
Pogledajte kako se prave pica-pužići od lisnatog testa.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Šta nutricionisti misle o bureku?