prste da poližete!

4 sastojka, 10 minuta pripreme: Slasno pecivo puno sira koje možete poslužiti kao predjelo, doručak ili večeru

Ako vam nedostaje ideja za brzo, zasitno i ukusno posluženje, ovu obavezno probajte – nećete se pokajati!

Izdašni pica-pužići od lisnatog testa i svega nekoliko sastojakafoto: Appetizing.tv-Baking Recipes/YoutubePrintscreen

Lagano, puterasto lisnato testo uvek je dobro imati pri ruci, a ono nam pruža mnogo opcija za brzu i jednostavnu pripremu slatkih i slanih peciva.

 

Tako možete napraviti čak i domaću tortu za koju kao kora može da vam posluži lisnato testo!

 

Ako preferirate slaniše, a mrzi vas da mesite testo, pa čekate da testo nadođe i oblikujete ga, ovo je svakako odlična varijanta, a sve što vam je potrebno jeste adekvatan nadev.

 

Danas vam predstavljamo recept za pica-pužiće koji će se naći na vašem stolu dok ste rekli "sočno"!

 

Pica-pužići od lisnatog testa 

 

Pica-pužići od lisnatog testa i ukupno 4 sastojkafoto: Appetizing.tv-Baking Recipes/YoutubePrintscreen

Sastojci:

 

  • 700 g lisnatog testa
  • 300 g šunke u listićima
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 8 žumanaca (može i manje) + još jedno celo jaje


Priprema

 

  1. Razvucite lisnato testo oklagijom i potrebi isecite ivice tako da budu ravne.
  2. Poređajte listiće šunke po testu, pa preko svega pospite rendani kačkavalj.
  3. Lomite jedno po jedno jaje, odvajajući žumanca od belanaca, pa jedno po jedno jaje ređajte po površini, tako da bude na više mesta duž testa (preko sira), a zatim viljuškom razmažite koliko je moguće da se namaže jednako.
  4. Urolajte lisnato testo oprezno, da nadev ne ispada, pa secite na "pužiće", koje ćete potom poređati po tepsiji obloženoj pek-papirom.
  5. Umutite jedno jaje i njime premažite pužiće.
  6. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 25 minuta.

Pogledajte kako se prave pica-pužići od lisnatog testa.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta nutricionisti misle o bureku?