savršen za praznike

Kremasti ČOKOLADNI ČIZKEJK bez pečenja i mnogo muke: Umuti i prospi kolač gotov za tili čas

Kremasto zadovoljstvo koje se brzo i jednostavno sprema i osvaja ukusom 

SAVRŠEN KREMASTI ČIZKEJK OD ČOKOLADE I KEKSA foto: Instagram / desszrt

Prepustite se neodoljivom kremastom kolaču koji se pravi bez kuvanja i pečenja kora, a ukusan je toliko da će postati broj jedan svima u porodici čim ga probaju.

 

On je savršena mešavina kremastog fila i keksa u jednom, a kao najbolji deo dolazi preliv koji se topi čim ga stavite u usta. Savršen je za praznike, ali i one trenutke kad vam se jede nešto slatko, a nemate dovoljno vremena da pripremate komplikovane dezerte

 

Počastite se ovim ukusnim slatkišom i uživajte u svakom novom zalogaju.

Sastojci:

 

  • 500 g krem sira
  • 350 ml slatke pavlake
  • 125 ml kondenzovanog mleka

 

Za koru:

 

  • 300 g mlevenog keksa
  • 70 g putera
  • 30 ml kondenzovanog mleka

 

Preliv:

 

  • 200 g čokolade
  • 50 ml slatke pavlake 

 

ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENJA I MNOGO MUKE foto: Instagram / desszrt

Priprema:

 

U mleveni keks dodajte otopljeni puter i kondenzovano mleko. Dobro izmešati da se sjedini. Utisnite smesu za biskvit u pleh ili kalup za tortu veličine 20 cm. Ostavite u frižideru 30 minuta da se stegne.


U drugu činiji pomešajte krem sir i umućenu slatku pavlaku. Mešajte dok ne postane glatko i dobro sjedinjeno. Dodajte kondenzovano mleko u mešavinu krem sira. Mutite dok se ne formiraju čvrsti šne.


Smesu za čizkejk prelijte preko pripremljene podloge od keksa u kalupu za torte. Zagladite vrh lopaticom. Ostaviteu frižideru 6-8 sati ili dok se ne stegne.


U posudi za mikrotalasnu pećnicu istopite čokoladu, a pavlaku zagrejte malo, pa pomešajte. Prelijte preko belog dela i stavite da se stegne. Kad izvadite tortu iz kalupa isecite na kocke i dekorišite još nekim prelivom po želji, a i ako ostane takva savršena je. 

 

Bonus video:

Srbin napravio slatko od čvaraka