Ako želite zasitan obrok koji mami na još ovo je recept koji obavezno morate da isprobate
Pevač Haris Džinović i njegova supruga, kreatorka Melina Džinović godinama su bili u braku iz kojeg su dobili sina Kana Džinovića i ćerku Melinu Džinović, koji su već odrasli ljudi, koji pronalaze svoje mesto pod kapom Zemaljskom.
Nedavno je javnost potresla vest o tome da se poznati par razvodi, a i danas se često piše o svemu kroz šta je prošao par za samo nekoliko mesci.
Haris je poznat po tome da je veliki gurman i nije krio da je on često u njihovoj kući spremao ukusne obroke, a jedan od omiljenih mu je bio i burek, koji je čak pravi u jednoj emisiji.
Ukoliko želite da isprobate recept po kojem je pevač pravio ovaj prepoznatljivi i veoma ukusni specijalitet pogledajte šta vam je potrebno, a onda prionite na posao i vrlo brzo će ukusni zalogaji biti pred vama.
Potrebno je:
600g junećeg mlevenog mesa
100g juneće mlevene masnoće
2 glavice crnog luka
300 g krompira
500 g kora za pitu (tankih)
50 ml ulja
50 ml vode
So po ukusu
Biber po ukusu
Preliv:
200 g milerama
200 g grčkog jogurta
3 čena belg luka
Priprema:
Luk očistite i sitno iseckajte. Krompir isecite na kockice, pa dodajte mlevenom mesu koje ste pomešali sa masnoćom. Potom dodajte začine, malo vode i dobro umesite da se sve sjedini.
Sledeći korak je filovanje kora i slaganje u pleh u kojem ćete peći burek, a koji ste prethodno dobro podmazali. Pripremljenu smesu stavite na početak svake kore, urolatajte je i taj postupak ponovite više puta, dok se ne potroši sva smesa iz posude. Poređane kore premažite uljem i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.
Za preliv je potrebno da se iseckam beli luk, doda se grčki jogurt i mileram, izmaša i to se dodajte preko bureka kad ga poslužite. Možete njime premazati ceo burek ili ostaviti sa strane da svako stavi sebi u tanjir koliko želi preliva.
Bonus video:
Haris o period nakon razvoda