(recept)

Posni PICA-MAFINI za 30 minuta na vašem stolu: Prave se očas posla, zasitni su i idealni za doručak i večeru

Za pripremu ovih slanih mafina inspirisanih picom ne treba vam mnogo vremena, a ukus im je fantastičan

Slani pica-mafini (Ilustracija)foto: Helena Zolotuhina/Shutterstock

Bez obzira na to da li poštujete Uskršnji post ili iz nekog drugog razloga ne konzumirate hranu životinjskog porekla, ovo je recept koji vredi imati u porodičnom kuvaru.

 

Pica je uvek dobro rešenje za doručak ili večeru, a posni slani mafini inspirisani picom su još praktičnije rešenje jer mogu lako da se spakuju za posao.

 

Ukusni, zasitni, veoma sočni, ovi mafini prave se veoma brzo i jednostavno, a mogu da budu i posluženje na posnoj slavskoj trpezi.

 

Sastojci:

 

  • testo za picu (možete koristiti kupovno, ali imate i fenomenalan recept za domaće testo za picu)
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja sušenog paradajza
  • 3/4 šolje paradajz sosa
  • 1/2 šolje posnog kačkavalja
  • 1/2 šlje svežih listova bosiljka
  • maslinovo ulje po potrebi


Priprema

  1. Obložite kalup za mafine testom za picu. Obavezno secite veće krugove, tako da može lepo da se preklopi kasnije i da ne curi nadev.
  2. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri, pa oko minut pržite sitno seckan beli luk. Potom dodajte sušeni paradajz, paradajz sos i bosiljak i uz mešanje dinstajte još oko minut.
  3. Potom poređajte fil po testu u kalupima, pa stavite malo biljnog kačkavalja i zatvorite viškom testa oko kruga kalupa.
  4. Premažite maslinovim uljem i stavite još malo posnog kačkavalja na vrh.
  5. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ivice ne porumene.

Pogledajte kako se prave veganski pica-mafini.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Svaki duži post ima važnu funkciju"