Za pripremu ovih slanih mafina inspirisanih picom ne treba vam mnogo vremena, a ukus im je fantastičan
Bez obzira na to da li poštujete Uskršnji post ili iz nekog drugog razloga ne konzumirate hranu životinjskog porekla, ovo je recept koji vredi imati u porodičnom kuvaru.
Pica je uvek dobro rešenje za doručak ili večeru, a posni slani mafini inspirisani picom su još praktičnije rešenje jer mogu lako da se spakuju za posao.
Ukusni, zasitni, veoma sočni, ovi mafini prave se veoma brzo i jednostavno, a mogu da budu i posluženje na posnoj slavskoj trpezi.
Sastojci:
- testo za picu (možete koristiti kupovno, ali imate i fenomenalan recept za domaće testo za picu)
- 2 čena belog luka
- 1 šolja sušenog paradajza
- 3/4 šolje paradajz sosa
- 1/2 šolje posnog kačkavalja
- 1/2 šlje svežih listova bosiljka
- maslinovo ulje po potrebi
Priprema
- Obložite kalup za mafine testom za picu. Obavezno secite veće krugove, tako da može lepo da se preklopi kasnije i da ne curi nadev.
- Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri, pa oko minut pržite sitno seckan beli luk. Potom dodajte sušeni paradajz, paradajz sos i bosiljak i uz mešanje dinstajte još oko minut.
- Potom poređajte fil po testu u kalupima, pa stavite malo biljnog kačkavalja i zatvorite viškom testa oko kruga kalupa.
- Premažite maslinovim uljem i stavite još malo posnog kačkavalja na vrh.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ivice ne porumene.
Pogledajte kako se prave veganski pica-mafini.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
"Svaki duži post ima važnu funkciju"