Ne zna se koji je ukusniji, savršeni su za dane posta, naročito one koji se poste na vodi
Kad počine Uskršnji post domaćice počinju sa spremanjem posne hrane, a ako ponestane inspiracije tu su brojni recepti za Interneta.
Ukoliko postite i nemate više ideju šta da skuvate za ručak donosimo vam tri najlepša recepta za paprikaš koji se brzo sprema, a ukusom može da parira onom sa mesom.
Pogledajte kako da spremite ove ukusne obroke i uživajte svim čulima.
Posni paprikaš od krompira i povrća
Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 3 glavice luka
- 3 šargarepe
- aleva paprika
- biber
- vegeta
- peršun
- celer
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i isecite na kocke, crni luk prodinstajte na malo vode, pa dodajte šargarepu sečenu na kolutove i još malo dinstajte. Zatim dodajte krompir isečen na kocke, malo soli i sipajte malo tople vode.
Zatim dodajte začine i stavite da se kuva oko sat vremena. Nakon toga, krompir će biti kuvan, a jelo dovoljno gusto da možete da ga jedete i bez ikakve zaprške.
Posni paprikaš sa pečurkama
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- pola kg bukovača
- 3 glavice crnog luka
- 1 paprika
- 3 kašike paradajz pirea ili 200 ml paradajz soka
- 1 veza mirođije
- suvi začin, so, i biber
Priprema:
Na malo vode propržiti luk, odati bukovače iseckane na kockice i papriku. Kad omekani dodati krompir iseckan na kockice, paradajz pelat, mirođiju i začine. Sve kuvajte poklopljeno oko sat vremena i nakon toga uživajte u savršenom ukusu ovog posnog, a preukusnog jela.
Manastirski paprikaš
Potrebno je:
- 500 g krompira
- 300 g crnog luka
- 2 šargarepe
- 4 paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike suvog začina
- 2 kašike brašna
- paprika, so (po ukusu)
Priprema:
Krompire oljuštiti i iseći na kocke, naliti vodom da ogreznu i staviti iseckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvati. Brašno i mlevenu papriku razmutiti u malo vode i umešati u jelo. Dodati začin i so po ukusu, pa skloniti sa šporeta i dodati vezu sitno seckanog peršuna.
Bonus video:
Lignje na morski način