Predstavljamo vam najbolji recept za veganski kolač od posnih sastojaka, varijantu domaće keks torte s voćem i pudingom
Ako volite keks torte, ovaj kolač ćete obožavati!
Posna kuhinja pruža nam mnogo opcija za eksperimentisanje, a ovaj domaći kolač je odličan za to – ne treba vam mnogo sastojaka, jeftin je, ukusan i pravi se očas posla!
U unutrašnjim slojevima između redova keksa nalazi se čokoladni fil, dok je gornji od voća i voćnog pudinga, a toliko će vam se dopasti da ćete ga praviti stalno.
Sastojci:
- 300 g posnog keksa
- 2-3 kesice čokoladnog pudinga
- 750 ml vode
- 100 g posne čokolade
- 160 g šećera
Za voćni fil:
- 300 ml vode
- 250 g smrznutih malina
- 100 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
Priprema
- Od pripremljene vode odvojte 200 ml, pa u manjoj posudi razmutite čokoladni puding. Potom isečenu čokoladu, šećer i preostalu vodu stavite u šerpicu i mešajte na vatri dok voda ne provri, a čokolada se lepo ne otopi. Kad provri, sklonite, u to umešajte razmućen puding, pa vratite na ringlu i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne.
- Ređajte keks po dnu pleha, pa preko sipajte vruć čokoladni fil, ravnomerno ga raspoređujući špatulom. Potom stavite drugi red keksa, pa preostali fil i zatim ponovo poređajte keks. Sklonite sa strane.
- U jednu šerpicu ubacite maline. Od 300 ml odvojte oko 70 ml vode, pa time prelijte voće, dodajte šećer i stavite na srednju vatru. U ostatku vode razmutite puding od vanile. Kada maline omekšaju, ispasirajte ih viljuškom ili gnječilicom za pire, pa sklonite sa strane. U to sipajte razmućen puding, promešajte, pa vratite na vatru i mešajte dok se ne zgusne.
- Vruć voćni fil sipajte preko trećeg reda keks, poravnajte špatulom, pa kad se malo prohladi, stavite u frižider da se stegne.
- Ohlađeno i stegnuto secite na kocke.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Sremački posni recepti
( Glossy, T.S.R. )