(recept)

Preliv je čista SLAST, a ukus božanstven: JEFTIN i zasitan RUČAK S KARFIOLOM koji se maltene pravi sam

Uz minimum truda dobićete jelo posle kog nema praznog stomaka, a daleko je zdraviji od komplikovanijih obroka

Zapečeni karfiol s pilećim belim mesom, u prelivu od jogurta, odlična je ideja za ručakfoto: Karl Allgaeuer/Shutterstock

U samo 100 grama karfiola nalazi skoro 100 odsto preporučene dnevne doze vitamina C, a to je samo jedan od brojnih razloga da jedete ovo zdravo i praktično kupusasto povrće.


Karfiol se može spremiti na mnogo načina, a obično je najpopularniji zapečen. Ukoliko mu dodate pileće meso i sočan preliv, dobićete brzo i jednostavno jelo koje gotovo da ne zahteva nimalo truda, a ukus mu je predivan.


Sve što vam treba jeste nekoliko sastojaka i nekoliko minuta, a onda vam ostaje samo da cupkate dok se ispeče i kućom širi veličanstven miris.

Zapečeni karfiol s piletinom i prelivom od jogurta


Sastojci:

 

  • 2 cela jajeta
  • pola glavice karfiola
  • 400 g belog mesa
  • 250 ml jogurta
  • so i biber po ukusu
  • pola šolje vode
  • majčina dušica, origano, peršun, bosiljak... po želji
  • uje po potrebi

 

Karfiol je zdravo i ukusno rešenje za ručakfoto: Tim UR/shutterstock

Priprema

  1. Iseckajte pileće belo meso na kockice, pa ih posoljene propržite na malo ulja.
  2. Ubacite karfiol u slanu vodu, pa izvadite kad provri.
  3. U podmazanoj posudi za pečenje pomešajte karfiol i piletinu.
  4. U činiji umutite jaja, pa im dodajte jogurt, malo vode i začine i sve to dobro promešajte, te time prelijte karfiol i meso.
  5. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko pola sata.
     

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako se prave popeci?