Uz minimum truda dobićete jelo posle kog nema praznog stomaka, a daleko je zdraviji od komplikovanijih obroka
U samo 100 grama karfiola nalazi skoro 100 odsto preporučene dnevne doze vitamina C, a to je samo jedan od brojnih razloga da jedete ovo zdravo i praktično kupusasto povrće.
Karfiol se može spremiti na mnogo načina, a obično je najpopularniji zapečen. Ukoliko mu dodate pileće meso i sočan preliv, dobićete brzo i jednostavno jelo koje gotovo da ne zahteva nimalo truda, a ukus mu je predivan.
Sve što vam treba jeste nekoliko sastojaka i nekoliko minuta, a onda vam ostaje samo da cupkate dok se ispeče i kućom širi veličanstven miris.
Zapečeni karfiol s piletinom i prelivom od jogurta
Sastojci:
- 2 cela jajeta
- pola glavice karfiola
- 400 g belog mesa
- 250 ml jogurta
- so i biber po ukusu
- pola šolje vode
- majčina dušica, origano, peršun, bosiljak... po želji
- uje po potrebi
Priprema
- Iseckajte pileće belo meso na kockice, pa ih posoljene propržite na malo ulja.
- Ubacite karfiol u slanu vodu, pa izvadite kad provri.
- U podmazanoj posudi za pečenje pomešajte karfiol i piletinu.
- U činiji umutite jaja, pa im dodajte jogurt, malo vode i začine i sve to dobro promešajte, te time prelijte karfiol i meso.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko pola sata.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako se prave popeci?