Ako volite krempite, isprobajte ovaj recept za "lažnu" krempitu bez pečenja i kuvanja fila.
Lažna krempita jednako je ukusna kao prava, a priprema se više nego jednostavno. Šporet uopšte ne morate uključivati jer se ovaj fil ne kuva, već se samo muti, a umesto kore poslužiće vam i omiljeni keks...
Ovo je odličan izbor kada želite da se zasladite i obradujete ukućane, a ne želite da utrošite mnogo vremena za pravljenje ukusnog deserta.
Brzo, lako, kremasto, a tako ukusno!
Sastojci:
- 250 g keksa
- 100 ml mleka
Za fil:
- 700 ml mleka
- 100 g šlaga sa ukusom vanile
- 400 ml slatke pavlake
- 150 g šećera
- šećer u prahu
Priprema:
- Umutite mleko, šećer i šlag.
- U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku, a smesu od vanile dodajte pola količine umućene slatke pavlake. Sjedinite.
- U kalup ređajte prvo keks koji ste umočili u mleko, pa sipajte krem od vanile. Preko sipajte preostalu slatku pavlaku.
- Fino poravnajte i naređajte još jedan red keksa.
- Stavite u frižider na dva sata da se ohladi, a onda pospite šećerom u prahu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime