njam njam

Recept za tiramisu: Ovo je jedan od dragulja italijanske kuhinje, u koji se decenijama kunu svi na "čizmi"

Tiramisu je jedna od omiljenih poslastica mnogima u Italiji, a i šire. 

Italijani se već decenijama kunu u recept za tiramisu foto: New Africa/Shutterstock

Tiramisu je slatkiš koji svojim ukusom osvaja srca i stomake ljudi širom sveta, pa nije ni čudo što ga Italijani nazivaju draguljem svoje kuhinje. 

 

Bilo da se odlučite za recept sa piškotama ili s keksom, ne možete da pogrešite. 

 

SASTOJCI 

 

  • šlag - 500 grama
  • kaka prah - 50 grama
  • šećer u prahu - 60 grama
  • jaka kafa - 300 ml
  • piškote ili neki drugi keks - 500 grama

 

PRIPREMA 

 

Za početak napravite jednu jaču kafu, a onda joj tri kašike šećera u prahu.

 

Sada možete da napravite šlag, a kad postane dovoljno gust i u njega stavite tri kašike šećera u prahu.

 

Svaku piškotu ili keks umočite u kafu, pa ih posle naređajte po kalupu za tortu.

 

Sad preko toga možete da nanesete šlag, pa da pospete kakao prahom.

 

Nakon toga ponovo poređajte keks umočen u kafu, pa onda nanesite još jedan sloj šlaga i  opet pospite kakaoom.

 

Ostavite vaš tiramisu u frižider kako bi se malo stegao, i kada ga služite - to obavezno radite uz kafu.

 

Bonus video: 

 

Glossy redakcija