slasno

KARBONARA za 5 minuta, od 5 sastojaka: Recept Gvinet Paltrou savršen kad ne znate šta da spremite za ručak i večeru

Ovakav recept za karbonara sos nikada do sada niste videli, a ne zna se je li priprema jednostavnija ili brža

Gvinet Paltrou važi za odličnu kuvaricufoto: JEMAL COUNTESS / UPI / Profimedia

Holivudska glumica Gvinet Paltrou nije poznata kao velika gurmanka, ali ona zapravo uživa u hrani i autorka je više kuvara.

 

Dugo se pričalo da je glumica vegetarijanka, što ona negira – i dalje i te kako često konzumira meso, a iako je probala da se hrani po principima vegetarijanske ishrane, "ne vidi sebe kako se opet vraća tome".

 

Zato su slanina i sirevi u svakom trenutku u njenoj kuhinji, a kad su već tu – zašto ne bi napravila jedno od najpopularnijih jela na svetu za koje su joj potrebni ovi sastojci?

Karbonara po receptu Gvinet Paltrou


Karbonara je savršeno jelo za večeru ako ste lenji: prijatno je, utešno i šokantno lako se pravi – istakla je Gvinet, kako prenosi australijski portal Delicious. – Da ne pominjeno činjenicu da svi imaju skoro sve potrebne sastojke pri ruci.


Oskarovka je, takođe, imala i sjajan savet.

 

Testenina u kremastom karbonara sosu sa slaninomfoto: Ratov Maxim/Shutterstock

Držite malo seckane slanine ili pancete u zamrzivaču da biste mogli da napravite ovo bilo kad, za samo nekoliko minuta – kaže Gvinet.


Sastojci:

 

  • 115 g pancete ili slanine (sitno seckane)
  • 1 veliko jaje + 2 žumanceta (ili čak 3 da bi bilo kremastije)
  • 1½ šolje (oko 240 g) rendanog parmezana + još malo za serviranje
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 330 g bukatinija (mogu i špagete)


Priprema

 

  1. Stavite sitno seckaču pancetu ili slaninu u hladan tiganj, pa uključite srednju vatru. Neka se krčka uz mešanje oko 5-7 minuta dok ne postane hrskavo, pa sklonite.
  2. U velikoj činiji umutite jaje s dodatnim žumancima, parmezan i biber. Sklonite na stranu.
  3. Skuvajte testeninu prema uputstvima na paovanju ili do al dente. Ocedite, pa sklonite sa strane 250 ml vode.
  4. Ubacite kuvanu testeninu u činiju sa sirom i jajima, pa lepo promešajte da se ravnomerno rasporedi.
  5. Ubacite u to pancetu i preostalu masnoću od nje iz tiganja, pa lepo promešajte.
  6. Dodajte vodu u kojoj se kuvala testenina, kašiku po kašiku, dok ne budete zadovoljni konzistencijom sosa.
  7. Po želji pospite još parmezana i bibera, a možete dodati i so.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako se prave pržene njoke