Mešavina jabuka i cimeta daje fantastičan miris, a ukus miluje nepca
Kombinacija jabuka i cimeta nije bez razloga jedna od omiljenih kada su u pitanju slatki zalogaji, a možete je iskoristiti na bezbroj načina.
Ako ste ljubitelj slatkih pita, koje se prave od gotovih kora, ovaj jednostavan recept sigurno će vam se dopasti.
Dobićete brzu i ukusnu poslasticu, kada preko svega pospete šećer u prahu – čik nađite lepšu pitu od jabuka!
Pita sa jabukama od gotovih kora
Sastojci:
- 1,5 kg jabuka
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 6 kašika griza
- 12 kašika šećera
- cimet po ukusu
- 1 kesica vanilinog šećera
- ulje po potrebi
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Izrendajte jabuke.
- Uzmite tri kore, pa svaku namažite uljem i pospite po njoj malo šećera. Stavite ih jednu na drugu.
- Poređajte rendanu jabuku po kori, pa dodajte malo cimeta, jednu kašiku griza i dve kašike šećera. Uvijte u rolat, pa stavite u podmazan pleh i ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.
- Kada poređate po tepsiji, premažite uljem i stavite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni.
- Pecite oko pola sata, dok ne porumeni.
- Kad se ohladi, secite pitu na komade, pa pospite šećerom u prahu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Pržene rolnice sa jabukama
( Glossy, T.S.R. )