recept

Ne peče se i SAVRŠENOG je preseka: ZEBRA torta s napolitankama sprema se za tren oka, a delovaće da ste utrošili sate

Ako volite jednostavne torte bez jaja, brašna i previše utrošenog vremena, ovo je recept za vas.

Zebrasta čokoladna torta s napolitankamafoto: PRINTSCREEN/YT/ USEFUL AND QUICK

Čokoladne napolitanke jesu popularan slatkiš, ali one su fenomenalan dodatak i u tortama!

 

Napravite koru od napolitanki, dodajte fil, prelijte čokoladnom glazurom i dobićete zebrastu tortu savršenog preseka, koja oduševljava ukusom, pa je na Jutjubu prikupila već 17 miliona pregleda.

 

Recept za zebra tortu s  napolitankama

 

Sastojci:

 

  • 200g čokoladnih napolitanki

  • 300g šećera u prahu

  • 5 belanaca

  • 100 g čokolade za kuvanje

  • 80 g putera

  • 20 g kakao praha

  • 100 ml vode

  • 10 g želatina

 

 

Priprema:

  1. Izdrobite napolitanke u jedinstvenu smesu, a zatim je prebacite u kalup (prečnika 18 cm), gde ćete je rasporediti kao koru.
  2. Belanca umutite, pa im dodajite polako prah-šećer i mutite penasto. Želatin rastopite po uputstvu s kesice, a onda ga dodajte u belanca.
  3. Polovimu smese prelijte preko napolitanki.
  4. U drugu polovinu sipajte kakao i mutite. Čokoladni fil prelijte preko belog.
  5. Lagano ih špatulom mešajte da bi se sjedinili u zebrastu šaru.
  6. Ostavite u frižider na pola sata.
  7. Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi, prelijte preko torte i poravnajte glazuru.
  8. Vratite u frižider na 30 do 45 minuta ili dok se sasvim ne ohladi.

Bonus video

Najbrža čokoladna torta