njam

Recept za potaž od bundeve: Jako je ukusan, a uz to je i veoma ZDRAV

Ima dosta zašto bi trebalo da potaž od bundeve bude na vašem meniju. 

Recept za potaž od bundeve je veoma lagan foto: Shutterstock/SerbBgd

Osim što je veoma ukusan, potaž od bundeve ima i drugih benefita za naš organizam. 

 

Bundeva je dobra za vid, ima čak 20 puta vitamina C, pa se preporučuje i za imunitet.

 

Takođe, dugo drži sitost, a uz sve to recept za ovaj potaž je veoma lagan. 

 

SASTOJCI 

 

  • bundeva - 1kg
  • crni luk - 1 kom
  • šargarepa - 1 ili 2 kom
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • voda 600 ml
  • ulje ili mast
  • so - po ukusu 
  • biber - po ukusu

 

PRIPREMA

 

Prvi korak je da luk i šargarepu iseckate na sitno, a onda da je izdinstate u jednoj šerpi na ulju ili masti.


U međuvremenu možete da očistite bundevu i da je posle isečete na kockice.

 

Sad je dodajte u šerpu, pa prelijte vodom i kuvajte sve dok bundeva ne smekša.

 

Kad se to desi, možete da sklonite šerpu sa sa ringle i da ispasirate štapnim mikserom.

 

Ostaje vam još samo da dodate so i biber, pa onda i pavlaku za kuvanje, posle čega je potrebno da vratite šerpu na ringlu na nekoliko minuta da se sve lepo sjedini.

 

Bonus video: