verovali ili ne

Za 103 godine takmičenja, ovo se desilo PRVI PUT: BIZARNA RASPRAVA se razbuktala zbog izgleda nove Mis Francuske

Neočekivana podela pojavila se u javnosti nakon što je proglašena nova najlepša devojka u Francuskoj

Nova Mis Francuske je Eva Žilfoto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

Eva Žil (20) iz Nord Pa de Kalea krunisana je kao nova Mis Francuske, a koliko je ova ceremonija privukla pažnje govori to što je prenos gledalo čak 7,5 miliona ljudi.


Međuti, ovo takmičenje podstaklo je i vrlo neočekivanu reakciju nakon što su sudije odabrala baš Evu za najlepšu devojku države, a razlog je bizaran – njena kratka kosa.


Sve prethodne pobednice imale su dugu i puštenu kosu, dok Žilova ima piksi frizuru, o čemu je i sama nova Mis Francuske pričala.

Navikli smo da viđamo prelepe misice s dugim kosama, ali ja sam odabrala androgini izgled s kratkom frizurom – rekla je Eva Žil, kako prenosi Daily Mail.

 

Eva Žil, nova Mis Francuske, privlači negativne komentare svojom piksi frizuromfoto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

Ona je istakla da je njen uspeh pobeda različitosti i dodala da je "svaka žena drugačija i jedinstvena", istakavši i:


Niko ne treba da vam diktira ko ste vi.


Pobednicu takmičenja biraju publika i žiri, a Eva je po glasovima gledala bila treća, dok su je na prvo mesto "pogurali" stručnjaci iz žirija.

Ona je prva pobednica u 103 godine dugoj istoriji takmičenja koja nema dugu kosu, što se nije dopalo velikom broju gledalaca.

 

Uglavnom se tvrdi da je pobeda žene kratke kose pobeda woke kulture, pa s ena društvenoj mreži X mogu pročitati komentari "Mis Francuske više nije takmičenje u lepoti, nego woke takmičenje koje se zasniva na inkluzivnosti", "Ona usađuje woke vrednosti u društvo", "Ona ne izgleda kao Mis Francuske", "Ne zanima nas njena frizura, ali njeno androgino telo očigledno treba da bude woke"...

 

Eva Žil, nova Mis Francuske, preferira kratku kosufoto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

Međutim, Eva ima i veliku podršku, pa mnogi ističu da je ona prelepa žena puna samopouzdanja, a neki napominju da ona dobija "transfobične komentare iako nije trans" i da se "napredak poštovanja prema ženama ne meri dužinom kose".

 

Nova Mis Francuske je Eva Žilfoto: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Vesna da Vinča o izboru za Mis Srbije i lepoti