savršene tokom posta

Posne MEDENE KORICE koje se tope u ustima: Najbrži i najjednostavniji STARINSKI RECEPT čiji ukus se ne zaboravlja

Ovo je jedan od kolača koji svojim ukusom i mirisom jednostavno vraća u detinjstvo 

RECEPT ZA MEDENE KORICE SA MALINOM foto: Shutterstock / roman tohtohunov

Tokom posta domaćice često traže inspiraciju za pripremu ukusnih jela, a nakon njih je red i da se malo zaslade ukućani. Tada, veštim rukama, one spremaju ukusne dezerte, a najomiljeniji su oni koji se brzo prave i svojim ukusom bude sva čula.

 

Jedan od onih koji nas podsećaju na detinjstvo svakako je kolač sa medenim koricama. Njega obožavaju svi, jer je kremast i gotovo se topi pod nepcima.

 

Evo kako da napravite najjednostavnije medene korice i da obradujtete svoje ukućane.

Sastojci:

 

  • 1 pakovanje medenih korica

 

Žuti fil:

 

 

  • 500 ml vode
  • 10 kašika kristal šećera
  • 1/2 margarina
  • 100 g posne bele čokolade
  • 2 pudinga sa ukusom vanile


Fil od maline:

 

 

  • 300 g malina
  • 300 g šećera kristal
  • 2 pudinga sa ukusom vanile
  •  
Medene korice sa malinom foto: Shutterstock / Agnes Kantaruk

Priprema:

Žuti fil:


Staviti vodu i šećer da provre, tu skuvati puding razmućen u malo vode. Kad se skuva skinuti sa ringle i dodati margarin isečen na kocke i izlomljenu čokoladu. Mešati da se otopi i fil ujednači.

Voćni fil:


Staviti maline i šećer da se kuvaju (ako su maline sveže sipati i 1 šoljicu vode, u zaleđene nemora). Kuvati ih oko 5 min na tihoj vatri.

Puding razmutiti sa malo vode i skuvati u malinama.

Filovati toplim filom kore. Kora pa žuti fil, kora, voćni fil, kora, žuti fil, kora, voćni fil, kora.

 

Bonus video:

 

Šta su popeci?