ne eksponira se

Ko je sestra Leticije od Španije koja se udala za njenog NAVODNOG LJUBAVNIKA? Vodila je uzbudljiviji život nego kraljica

Dok španski mediji pišu o navodnoj aferi kraljice Leticije s njenim bivšim zetom, sve oči uprte su u njenu mlađu sestru

Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticijefoto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Španska kraljevska porodica ovih dana je u žiži skandala zbog navodne afere kraljice Leticije sa svojim nekadašnjim zetom. Najviše se, naravno, priča o zetu – Haimeu del Burgu, kao i o njegovoj bivšoj supruzi i sestri aktuelne kraljice Telmi Ortiz Rokasolano.


Del Burgo (53) nedavno je dao svoj doprinos knjizi o španskoj kraljici, iznevši bizarnu tvrdnju da je bio u romantičnoj vezi s Leticijom, i to nakon što se ona udala za kralja (tada princa) Felipea VI 2004. godine. Sve je navodno počelo i pre nego što je nekadašnja novinarka upoznala kralja, a kraj je, tvrdi on, nastupio 2011. godine, kada ga je kraljica iznenada pozvala i rekla mu da više ne mogu da se viđaju.


Haime je naredne godine zaprosio Telmu, Leticijinu mlađu sestru, posle samo dva meseca veze. U braku su bili do 2014, pa se rastali na neko vreme, pomirili i definitivno razveli 2016. godine.

Ko je Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticije?


Telma Ortiz rođena je 25. oktobra 1973. godine u Ovijedu, kao druga od tri sestre Ortiz Rokasolano. Od kraljice Leticije mlađa je samo godinu dana, dok je od Erike, koja je izvršila samoubistvo 2007, starija dve godine.

 

Kraljica Leticija s porodicomfoto: BANDERILLAS PIX / Sipa Press / Profimedia

Roditelji sestara Hesus i Marija razveli su se 1999. godine, a Telma je u međuvremenu završila Univerzitet u Barseloni. Ona se bavi ekonomijom, a često je učestvovala u humanitarnim projektima i kasnije je stekla i master diplomu u oblasti marketinga. Govori španski, katalonski, francuski, engleski, italijanski, portugalski i arapski.


Kraljičina sestra preferira da se ne eksponira preterano u javnosti, pa je veoma retko viđamo pored Leticije – uglavnom na intimnijim porodičnim slavljima, a 2019. pojavila se na dodeli Nagrade princeze od Asturije.


Telma Ortiz vodila je život "ispod radara" i nije bila mnogo zanimljiva medijima, pa su manje-više poznati samo osnovni podaci iz njene biografije, poput toga da je radila u Gradskom veću u Barseloni i da je s bivšim partnerom Enrikeom Martinom Ljopom dobila ćerku Amandu.

 

Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticijefoto: José Ramón Hernando / ContactoPhoto / Profimedia

Nakon raskida s njim, pristala je da se uda za Haimea del Burga posle samo dva meseca veze, a potom su se 2012. preselili u Njujork. Međutim, Telma se uskoro vratila sa ćerkom u Barselonu i odlučila da se rastane od njega, a nakon nekoliko turbulencija razveli su se 2016.


Sestra kraljice Leticije trenutno je u vezi s irskim advokatom Gavinom Bonarom, s kojim je dobila dete u oktobru 2021, kada je Telma imala 47 godina.

 

Telma Ortiz Rokasolano, sestra kraljice Leticije, već neko vreme je sa Gavinom Bonarom, bivšim mužem Šeron Korfoto: MPH / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zanimljivo je da Gavin ranije bio u braku s muzičarkom Šeron Kor, s kojom ima dvoje dece i koja je u jednoj pesmi opevala "kraljičinu uvrnutu sestru", a veruje se da je mislila upravo na maćehu svojih mališana.

 

BONUS VIDEO

Potez španske kraljice o kom se priča