Ukoliko ste ljubitelj kolača koji su prava magija za nepca ovaj recept odmah zapišite u svoju svesku
Vreme slava je uveliko stiglo, a domaćice su neprestano u potrazi za kolačima koji će oduševiti sve goste. Najlepši su baš oni koji nas svojim ukusom vraćaju u detinjstvo, a jedan takav definitivno su ruske kape.
Na internetu se može pronaći mnogo različitih recepta, a mi vam donosimo jedan, isproban, s kojim sigurno nećete pogrešiti.
Ruske šubare ili kako ih još zovu ruske kape su kolač koji svi obožavaju, kremast je, a za njegovu pripremu vam ne treba posebno poslastičarsko iskustvo.
Evo šta je potrebno za ruske šubare po receptu baka Goce:
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 8 kašika šećera
- 200 gr brašna
- 3 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
- 1 dl vode
- 100 ml ulja
Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 kašike brašna
- 3 kašike gustina
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g putera
- 70 g kokosa za valjanje šubara
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Nakon što mleko provri polako dodajte brašno, tako da se ne naprave grudvice. Skuvajte gust fil, pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se ohladi.
Potom pripremate biskvit tako što odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom.
Nakon toga uzmite pleh i obložite ga pek papriom, sipajte smesu i pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Kad je kora gotova izvadite i ostavite da se ohladi. Potom vadite krugove, možete rakijskom čašicom ako nemate kalup. Svaki krug presecite na pola.
U ohlađen fil dodajte puter i umutite mikserom. Zatim tim spajate krugove i mažete ih u krug sa filom. Potom uvaljate u kokos. Kada potrošite sve krugove, rastopite čokoladu na malo ulja i sipate odozgo, pažljivo, da ne curi preko ivica.
Ostavite ih da se ohlade u frižederu i služite.