NEODOLJIVA

Brza NAPOLEON TORTA bez pečenja: Najkremastija poslastica sa keksom koja se sprema za samo POLA SATA (RECEPT)

Neodoljiv spoj najukusnijih sastojaka učiniće da sva čula ožive 

RECEPT ZA BRZU NAPOLEON TORTU foto: Youtube Printscreen / Вкусно Просто Быстро - Домашняя кухня

Napoleon torta je jedna od najpopularnih poslastica godinama ne samo u Srbiji, već u celom svetu. Domaćice su godinama modifikovale recept, pa neke umesto lisnatih kora koriste keks, jer je brže i jednostavnije.

 

Zbog kremaste teksture obožavaju je ljudi širom sveta, a još jedna velika prednost je to što se ne peče, pa se može spremiti za svega pola sata. 

 

Pogledajte šta je potrebno za pripremu ove čarobne poslastice i odmah ovaj recept zapišite u svoju svesku kako ga ne biste zagubili, jer će vas na prvi zalogaj osvojiti.

 

 

Za koru:

 

  • 250 g keksa 

 

Fil:

 

  • 600 ml mleka
  • 3 jaja
  • 180 grama šećera
  • 70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
  • 180 g putera
  • 20 g vanilin šećera

 

Priprema:

 

Fil se sprema tako što se umute jaja sa šećerom, zatim doda brašno i muti sve dok smesa ne bude skroz glatka.  Dodajte 200 ml mleka i mešajte.

Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući. Iznesite fil da se ohladi, a potom u njega dodajte vanilin šećer i puter. Miksirajte sve dok se ne dobije glatka smesa.

 

Ređanje:

 

Za podlogu stavite 3x3 keksa, pa fil, pa ponoviti posutpak sve dok ne potrošite sav materijal. Odozgo ukrasite po želji. Ostavite preko noći da keks popusti i uživajte u njenom savršenom ukusu.