Ova zanimljiva mešavina slane torte i salata odličan je izbor za svaku trpezu.
U toku je sezona slava, a ukoliko i vi pripremate trpezu, pored tradicionalnih kulinarskih specijaliteta, možete biti i kreativni i isprobati nove recepte.
Ova slana torta-salata fenomenalno će se uklopiti u slavsko predjelo jer je neobična, lepo izgleda i nadasve je odličnog ukusa.
Ako volite krompir, piletinu, sir, ovo je pravi izbor za vas, a priprema se vrlo lako, slično kao mimoza, samo su malo drugačiji sastojci; princip je gotovo isti.
Sastojci
- 2-3 barena krompira
- 3-4 dimljena bataka
- 5 kuvanih jaja
- jedan praziluk
- 160 g topljenog sira
- 250 g majoneza
- so, biber
Priprema
Izrendajte ohlađen krompir, pa tga naređajte na dno okruglog kalupa sa pokretnom ivicom. Začinite po ukusu.
Majonez (u koji možete dodati malo bibera) stavite u špric za kolače i nanesite ga preko krompira.
Batacima skinite kožicu, naseckajte ih, pa nanesite sloj preko majoneza, pa onda još malo majoneza preko bataka.
Žumanca i belanca odvojte, pa narendajte prvo žumanca.
Praziluk nasecajte na sitno, pa to nanesite kao novi sloj.
Topljeni sir, koji je pre toga odstojao pola sata u zamrzivaču, izrendajte preko luka. Dodajte ponovo majonez.
Izrendajte belanca na vrh slane torte.
Ostavite da se ohladi u frižideru.
Ovako izgleda priprema: