otkriven uzrok smrti

Od čega je bolovao Žarko Laušević? Pre 3 meseca je bio hospitalizovan, o svom stanju nije pričao javno

Poznati glumac Žarko Laušević je bio u bolnici malo pre nego što je preminuo. 

Domaći mediji su preneli da je poznat uzrok smrti Žarka Lauševića foto: Antonio Ahel/ATAImages

Velikan našeg glumišta, Žarko Laušević, zauvek nas je napustio danas u 64. godini, a vest o njegovoj smrti saopštila je supruga Anita.

 

- Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević - stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

 

Žarko Laušević se poslednji out pojavio u javnosti na premijeri filma Heroji Halijarda foto: ATA Antonio Ahel

Kako su mediji pisali i kako prenosi Kurir, Lauševiću je nedavno dijagnostikovan rak pluća zbog čega je pre tri meseca bio i hospitalizovan u bolnici "Bežanijska kosa".

Mediji su tada izveštavali da je pušten na kućno lečenje nakon vremena provedenog u bolnici, ali niko nije konkretnije pisao o razlogu zbog kojeg bio u bolnici. Samo se navodilo da je imao probleme sa plućima.

 

Popularni Lauš, koji ima izuzetno bogatu biografiju, se pre oko mesec dana pojavio poslednji put u javnosti na premijeri filma Heroja Halijarda i tada su svi primetili da je vidno smršao.

 

Petar Božović je poljubio ruku Žarku Lauševića na premijeri filma Heroji Halijarda foto: ATA Antonio Ahel

Reakcija Petra Božovića kad je Lauš izašao na binu mnogima je naterala suze na oči, izgledalo kao da zna da se pozdravljaju možda i poslednji put. 

 

Žarko Laušević je bio u braku sa jednim poznatim imenom u Holivudu, Anitom Laušević, sa kojom ga veže dosta komplikovana ljubavna priča, puna simbolike.  

 

Iz dva braka je imao ukupno troje dece, a jedan od njegovih nezaboravnih filmova ostaće zauvek kultno ostvarenje “Boj na Kosovu”, u kojem je igrao Miloša Oblilića.

 

Bonus video: