Pancerote su veoma ukusne i jako ih je lako spremiti.
Pancerote su veoma praktčne, pošto se spremaju jako lako i brzo. Mogu biti odlična ideja za brzi doručak ili večeru.
Još jedna dobra stvar je što mnogi sve sastojke za ovaj recept uglavnom već imaju u kući.
SASTOJCI
- brašno - dve šolje
- jogurt - jedna šolja
- prašak za pecivo - jedna kesica
- so - jedna mala kašika ili više ako želite
- šećer - pola male kašike
- šunka - oko 200 grama
- sir - oko 100 grama
- paradajz sos - dve kašike
PRIPREMA
Za početak pomešajte brašno, jogurt, prašak za pecivo, so i šećer i
zamesite testo.
Od dobijene smese napravite šest jednakih loptica, a onda ostavite da odstoje nekih 15 - 20 minuta.
U međuvremenu, možete da pripremite fil. Da biste to uradili prvo izrendajte šunku, a onda je izmešajte sa sirom, kačkavaljem i paradajz sosom.
Nakon što prođe 20 minuta, oklagijom izravnajte loptice i napravite krug od testa.
Sad na polovinu sipajte fil i preklopite ih, a krajeve možete da utisnite viljuškom.
Za završnicu imate dve opcije. Opcija broj jedan je da ih ispržite u tiganju. Ako to želite zagrejte ulje i pržite pancerote dok ne porumene. Kad to bude gotovo bilo bi dobro da ih procedite od ulja.
Opcija dva je da ih pečete u rerni. U tom slučaju ostavite loptice da odstoje pola sata pre nego ih nafilujete. Premažite ih jajetom, a onda dvadesetak minuta pecite u rerni na oko 200 stepeni. Nemojte da zaboravite da prvo zagrejete rernu.
Bonus video: