ne treba mnogo vremena

Starinski recept za pancerote: Odlične su za brzi doručak ili večeru, a spremaju se jednostavno

Pancerote su veoma ukusne i jako ih je lako spremiti. 

Kako napraviti pancerote? foto: Shutterstock/Creative Family

Pancerote su veoma praktčne, pošto se spremaju jako lako i brzo. Mogu biti odlična ideja za brzi doručak ili večeru. 

 

Još jedna dobra stvar je što mnogi sve sastojke za ovaj recept uglavnom već imaju u kući.

 

SASTOJCI

 

  • brašno - dve šolje
  • jogurt - jedna šolja
  • prašak za pecivo - jedna kesica
  • so - jedna mala kašika ili više ako želite 
  • šećer - pola male kašike 
  • šunka - oko 200 grama 
  • sir - oko 100 grama 
  • paradajz sos - dve kašike 

 

PRIPREMA

 

Za početak pomešajte brašno, jogurt, prašak za pecivo, so i šećer i

zamesite testo.

 

Od dobijene smese napravite šest jednakih loptica, a onda ostavite da odstoje nekih 15 - 20 minuta.

 

U međuvremenu, možete da pripremite fil. Da biste to uradili prvo izrendajte šunku, a onda je izmešajte sa sirom, kačkavaljem i paradajz sosom.

 

Nakon što prođe 20 minuta, oklagijom izravnajte loptice i napravite krug od testa.

 

Sad na polovinu sipajte fil i preklopite ih, a krajeve možete da utisnite viljuškom.

 

Za završnicu imate dve opcije. Opcija broj jedan je da ih ispržite u tiganju. Ako to želite  zagrejte ulje i pržite pancerote dok ne porumene. Kad to bude gotovo bilo bi dobro da ih procedite od ulja.

 

Opcija dva je da ih pečete u rerni. U tom slučaju ostavite loptice da odstoje pola sata pre nego ih nafilujete. Premažite ih jajetom, a onda dvadesetak minuta pecite u rerni na oko 200 stepeni. Nemojte da zaboravite da prvo zagrejete rernu. 

 

Bonus video: