Kaneloni su "čedo" italijanske kuhinje, a najviše podsećaju na lazanje.
Kaneloni su jedan od omiljenih specijaliteta iz italijanske kuhinje, a najviše podsećaju na lazanje. Mada, mnogi kažu da su i ukusniji od njih. Mi vam predstavljamo recept za kaneloni sa pavlakom i pilećim mesom
SASTOJCI
- kaneloni - 12 komada
- piletina - 750 grama
- pavlaka za kuvanje - 450 mililitara
- patlidžan - jedan komadputer - 75 grama
- brašno - 75 grama
- pileća supa - 2,5 decilitra
- belo vino - 1 decilitar
- so - jedna mala kašika
- biber - samo malo, sa prsta
PRIPREMA
Prvo na maslacu propržite brašno. Onda lepo posolite, pobiberite, sipajte pileći bujon, a dodajte i iseckani proprženu patlidžan i pavlaku za kuvanje. Posle toga mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Ringlu upalite ne na više od trojke i sve vreme mešajte dok se lepo ne zgusne.
Kada sklonite sa ringle, sipajte malo belog vina i dodajte iseckanu piletinu. Posle sve to lepo promešajte.
Tom smesom napunite kanelone i onda poređajte ih u već podmazan pleh. Posle ih prekrijte sosom i pospite dosta parmezana preko njih.
Kada ih ubacite u rernu prekrijte ih aluminijumskom folijom, nakon čega bi trebalo da ih pečete na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Posle toga skinite foliju da se malo zapeku i ostavite ih još 10-ak minuta.
Bonus video: