njam

Recept za prave italijanske kanelone: Mnogi kažu da su bolji od lazanja

Kaneloni su "čedo" italijanske kuhinje, a najviše podsećaju na lazanje. 

Kaneloni su specijalitet italijanske kuhinje foto: Shutterstock / wideonet

Kaneloni su jedan od omiljenih specijaliteta iz italijanske kuhinje, a najviše podsećaju na lazanje. Mada, mnogi kažu da su i ukusniji od njih. Mi vam predstavljamo recept za kaneloni sa pavlakom i pilećim mesom

 

SASTOJCI 

 

  • kaneloni - 12 komada
  • piletina - 750 grama
  • pavlaka za kuvanje - 450 mililitara
  • patlidžan - jedan komadputer - 75 grama
  • brašno - 75 grama
  • pileća supa - 2,5 decilitra
  • belo vino - 1 decilitar
  • so - jedna mala kašika 
  • biber - samo malo, sa prsta

 

PRIPREMA 

 

Prvo na maslacu propržite brašno. Onda lepo posolite, pobiberite, sipajte pileći bujon, a dodajte i iseckani proprženu patlidžan i pavlaku za kuvanje. Posle toga mešajte dok se sve lepo ne sjedini. 

 

Ringlu upalite ne na više od trojke i sve vreme mešajte dok se lepo ne zgusne.

 

Kada sklonite sa ringle, sipajte malo belog vina i dodajte iseckanu piletinu. Posle sve to lepo promešajte.

 

Tom smesom napunite kanelone i onda poređajte ih u već podmazan pleh. Posle ih prekrijte sosom i pospite dosta parmezana preko njih.

 

Kada ih ubacite u rernu prekrijte ih aluminijumskom folijom, nakon čega bi trebalo da ih pečete na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

 

Posle toga skinite foliju da se malo zapeku i ostavite ih još 10-ak minuta.

 

Bonus video: