bez konzervansa

RECEPT za RASTVOR za zimnicu s kojim nema greške: Ukiselite šargarepu, karfiol, kelerabu BEZ KONZERVANSA i KUVANJA

Ako planirate da spremate zimnicu i volite povrće iz tegle ovo je jedini recept koji vam treba 

Zimnica bez konzervansa foto: Shutterstock / casanisa

U moru raznih recepata za pripremanje zimnice nije lako doneti odluku po kojem od njih ćete je praviti. Najbolje je kad imate već isproban recept, a ako se još ne kuva i u njega ne ide konzervans onda ste naišli na onaj koji odmah treba da isprobate.

 

Iskusna domaćica podelila je jedan recept za rastvor kojim se naliva zimnica, a mi smo ga doneli vama.

 

Ovaj rastvor se naliva u tegle sa povrćem, a na vama je odaberete hoćete li da kombinujete više različitog povća ili ćete da stavljate posebno karfiol, posebno šargarepu, papriku, kelerabu...

 

 

Pa da krenemo, evo šta je potrebno za rastvor:

 

  • 4 l vode
  • 1 l sirćeta
  • 8 kašika soli
  • 4 kašike šećera
  • 10 g vinobrana

 

Ovo je rastvor koji je dovoljan za od prilike 7 kg povrća.

 

Savršen recept za zimnicu foto: Margarita0192/Shutterstock

 

Priprema:

 

Sve sastojke sjedinite u veću posudu i mešajte dok se ne istopi sve. Povrće operite, očistite i naređajte u tegle. Preliv sipajte u tegle, dobro ih zatvorite celofanom i gumicom, a potom poklopcima.

 

Ostavite na hladnom mestu i nakon tri nedelje povrće je spremno za jelo. Uživajte cele zime u ukusnoj zimnici bez aditiva i konzervanasa. 

 

Bonus video:

 

Da li je zimnica zdrava?