brzo i zasitno

Preukusan obrok gotov za 15 minuta: PASTA sa LIMUNOM po receptu Ene Popov

Ljubitelji testenine će se oduševiti.

Ena Popovfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Voditeljka Ena Popov voli da sprema hranu za svoje najmilije.

 

Često na svojim društvenim mrežama deli recepte za jela koja priprema, a sada je pokazala kako priprema čuvenu limun-pastu.

 

- Što bi rekla Sofija Loren Radije ću da jedem pastu i pijem vino, nego da nosim veličinu O. O Sofi draga, koliko te samo razumem i zato sam danas, između ostalog, pravila limun-pastu baš po njenom receptu - napisala je Ena ispod objave i dodala:


- Recept za limun-pastu minimalno sam modifikovala, te sam dodala i malo belog vina, što nije uobičajen sastojak, i nikako nisam pogrešila jer je ukus neverovatan - poručila je voditeljka.


Sastojci:

 

  • 250 g špageta
  • 60 g maslaca
  • 3 čena belog luka
  • korica 3 limuna
  • 60 ml soka od limuna
  • so, biber
  • 35 g rendanog parmezana
  • malo belog vina


Priprema:

 

U duboki tiganj stavite puter,a kada se otopi,dodajte beli luk pa dinstajte na tihoj vatri.

 

Potom dodajte korice limuna. Promeštajte i ostavite nekoliko minuta da krčka, pa dodajte sok od svežeg limuna, so, biber i malo belog vina.

 

Kada se to sve sjedini, dodajte obarenu testeninu i pomešajte da lepo upije sos i bude sočna.

 

Kada sipate u tanjir, pospite rendanim parmezanom. 

 

BONUS VIDEO

 

Kako ocediti pastu