Bundevara je mnogima na našim prostorima jedna od omiljenih pita.
Malo je onih koji ne vole pitu sa bundevama. Bundevara je veoma je ukusna, a ima i još jedan veliki plus - recept za nju uopšte nije težak, pa se sprema veoma lako.
SASTOJCI
- bundeva - kilogram
- šećer - oko 15 kašika
- tanke kore - pola kilograma
- voda - 100 ml
- ulje - 100 ml
- šećer u prahu
PRIPREMA
Prvo izrendajte bundevu i dodajte šećer, a onda dobro promešajte. Nakon toga ostavite da odtsoji između 10 i 15 minuta.
Ukoliko želite da bundeva bude sočna, nemojte da je procedite kada pusti sok.
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh namažite uljem ili koristite pek papir.
Neophodno je i da kore podelite na četiri dela, kako biste imali četiri rolata.
Nakon toga prvu koru premažite uljem. Onda stavite drugu koru i isprskajte je malo vodom, a onda treću. Nju isprskajte i vodom i uljem. Na poslednju, četvrtu koru, stavite jednu četvrtinu smese sa bundevom. Stavite i malo soka koji je bundeva pustila.
Posle urolajte i napravite rolat. To sve ponovite sa svim ostalim korama, a onda stavite u pleh. Pre nego što ćete kore staviiti u rernu, premažite svaki rolat uljem i vodom. Prvo pecite nekih 5-10 minuta na 200 stepeni, a potom sve dok ne porumene na 180 stepeni.
Kada završite ostavite da se malo ohladi, a onda pospite šećer u prahu na gornju stranu i to je to.
Prijatno!
Bonus video: