dobri stari...

Recept za podvarak: Jelo u koje se naše bake kunu već decenijama, a potrebno je jako malo sastojaka

Podvarak je jelo koje mnogi na našim prostorima obožavaju.     

Podvarak je jedno od omiljenih jela u Srbiji foto: BBA Photography Shutterstock

Podvarak je jedan od specijaliteta sa kupusom, a u našim predelima ima dugačku istoriju. 

 

Veoma je popularan u našoj zemlji, a uz sve to sprema se lako i recept uopšte ne zahteva mnogo sastojaka.  

 

SASTOJCI:

 

  • kiseli kupus - glavica
  • suvo meso ( može slanina, može i druga vrsta mesa po vašem izboru ) 
  • crni luk - glavica 
  • mast
  • lovorov list 
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu

 

PRIPREMA:

 

Prvi korak je da iseckate kupus na tanke rezance, a nakon toga meso isperite vodom.

 

Uzmite jednu veću kuinjsku posudu. U njoj poređajte kiseli kupus i meso naizmenično sve dok ne potrošite sve.

 

Posle toga sipajte vodu, ali tek toliko da pređe nivo kupusa i mesa, a nakon toga poklopite posudu i ostavite da provri.

 

Pošto proključa, malo smanjite vatru i ostavite da se krčka sve dok kupus ne omekša, a da meso može da se lako skine sa kostiju.

 

U drugj posudi propržite crni luk i slaninu na masti , a potom ih stavite u posudu u kojoj spremate glavno jelo.

 

Sve što je još potrebno da uradite je da dodate malo vode i začine i da pustite da se krčka još malo.

 

Bonus video: