Podvarak je jelo koje mnogi na našim prostorima obožavaju.
Podvarak je jedan od specijaliteta sa kupusom, a u našim predelima ima dugačku istoriju.
Veoma je popularan u našoj zemlji, a uz sve to sprema se lako i recept uopšte ne zahteva mnogo sastojaka.
SASTOJCI:
- kiseli kupus - glavica
- suvo meso ( može slanina, može i druga vrsta mesa po vašem izboru )
- crni luk - glavica
- mast
- lovorov list
- biber - po ukusu
- aleva paprika - po ukusu
PRIPREMA:
Prvi korak je da iseckate kupus na tanke rezance, a nakon toga meso isperite vodom.
Uzmite jednu veću kuinjsku posudu. U njoj poređajte kiseli kupus i meso naizmenično sve dok ne potrošite sve.
Posle toga sipajte vodu, ali tek toliko da pređe nivo kupusa i mesa, a nakon toga poklopite posudu i ostavite da provri.
Pošto proključa, malo smanjite vatru i ostavite da se krčka sve dok kupus ne omekša, a da meso može da se lako skine sa kostiju.
U drugj posudi propržite crni luk i slaninu na masti , a potom ih stavite u posudu u kojoj spremate glavno jelo.
Sve što je još potrebno da uradite je da dodate malo vode i začine i da pustite da se krčka još malo.
Bonus video: