jako brzo se sprema

Recept za kapri tortu: Neodoljivi spoj čokolade i jagoda koji uvek razveseli stomak

Kapri torta već decenijama važi za jednu od omiljenih poslastica u svim krajevima sveta. 

Kapri torta se sprema veoma lako i brzo foto: Shutterstock / David Tadevosian

Kapri torta je jedan od onih slatkiša, sa kojim teško možete pogrešiti. Svrstava među poslastice koje skoro pa nema ko ne voli, a recept za nju je veoma lak i sprema se relativno brzo.

 

SASTOJCI 

 

gotove kore - jedno pakovanje

sok od jagoda ili mleko za natapanje kora - 0,25 do 0,33 l

 

CRVENI FIL

 

jagode - 750 grama

gustin - 6 kašika

voda - 100 ml  + 150 ml vode

šećer - 300 grama

puding od jagoda - 2 kesice

 

ŽUTI FIL 

 

puding od vanile - 4 kesice

mleko - 1 litar

margarin - jedno pakovanje

 

ČOKOLADNI DEO

 

čokolada za kuvanje - 300 grama

ulj - 3 kašike

mleko - 3 kašike

 

Jagode daju poseban šmek kapri torti foto: Malivan_Iuliia/Shutterstock

PRIPREMA


Za početak u šerpu stavite 100 ml vode i 300 grama šećera. Nakon što proključa dodajte iseckane jagode.

 

Mešajte s vremena na vreme dok ne proključa. Posle toga dodajte razmućen puding sa 1,5 dl vode. Povremeno ga mešajte sve dok se ne skuva. 

Kad to završite u drugu šerpu stavite 800 ml mleka i ostavite ga da se zagreje sve dok ne proključa. Uzmite i jednu manju posudu i nju stavite četiri kesice pudinga od vanile, šest kašika šećera, a onda to umutite sa 200 ml mleka.

 

Obratite pažnju da leopo umutite puding kako vam ne bi ostale grudvice, Vodite računa da puding lepo umutite da ne bi ostale grudvice.

 

REDOSLED REĐANJA

 

Koru nakvastite sokom od jagode ili mlekom, pa onda namažite crveni fil.

Preko crvenog fila otopiti 100 grama čokolade sa po jednom kašikom ulja i mleka.

 

Nakon što malo ohladite čokoladu i premažite je preko crvenog fila, a onda sve to stavite u frizider kako bi se čokolada malo stegla.

A onda preko čokolade namažite žuti fil od pudinga. I tako ređajte sve dok ima kora. Preko toga umutite šlag i ukrasite po svojoj volji.

 

Bonus video: