(recept)

Najsočniji SLANI MAFINI prave se za 10 minuta: Za doručak i večeru nema boljeg izbora, a ovi nemaju NI GRAM BRAŠNA

Tri sastojka, začini i 10-ak minuta posla – to je sve što vam treba da dobijete hranljiv, zasitan i vrlo ukusan obrok

brzi i sočni omlet mafini za doručak ili večerufoto: GK1982/Shutterstock

Popularni omlet-mafini uvek su zgodan izbor kada nemate mnogo vremna (ili volje) da se dugo zadržite u kuhinji, a želite hranljiv obrok koji lako može i da se spakuje.


Ova varijanta pečenog omleta, u obliku mafina, obiluje hranljivim materijama, daće vam energiju i božanstvenog je ukusa.


Zahvaljujući kačkavalju i siru biće još sočniji, a po želi im možete dodati i seckanu slaninu, papriku... šta god poželite!

 

Sastojci:

 

 

  • 6 celih jaja
  • 6 kašika rendanog sira po ukusu
  • 6 kašika mleka (na sobnoj temperaturi)
  • so i biber po ukusu


Priprema

 

  1. Odvojte belanca od žumanaca, pa umutite žumanca mikserom ili žicom.
  2. Tome dodajte mleko i sir i nastavite da mutite još minut.
  3. Odvojeno umutite belanca u čvrst sneg.
  4. Kašikom, malo po malo, sipajte dobro umućena belanca u smesu sa žumancima, mlekom i sirom.
  5. Potom začinite po ukusu i sve dobro promešajte.
  6. Sipajte u kalupe za mafine, koje ste prethodno podmazali uljem ili ih obložili korpicama za pečenje.
  7. Pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

BONUS VIDEO

Mafini sa bananama i kikiriki puterom