Šta je toliko posebno običnom prženju jaja na oko? Iznenadićete se koliko je rezultat slasan i ukusan...
Jaja su širom sveta najpopularniji izbor za doručak, jer se zahvaljujući njima zasitimo bez mnogo ulaganja novca, truda i vremena, a uz to su prava riznica zdravlja.
Jaja obiluju vitaminima, mineralima, zdravim mastima i proteinima, a uz to postoji mnogo načina da ih pripremimo.
Omiljena su svakako pržena jaja na oko, a sada je otkriven još jedan zanimljiv recept za pripremu ovog popularnog jela. Kako to mislimo recept – zar nije dovoljno slomiti jaje iznad podmazanog i zagrejanog tiganja i, eventualno, posoliti? Ispostavlja se, ne!
Tiktokerka Grejs Elkus, koja je najpoznatija po vegetarijanskim jelima, nedavno je podelila na koji način ona za doručak sprema jaja na oko, a njen recept je do sad pogledalo više od 13,6 miliona korisnika ove mrže.
– Petominutna pržena jaja sa feta sirom. Zahvalićete mi sledeći put kad ogladnite – napisala je ona u opisu ovog snimka.
Kako vidimo u njenom tutorijalu, Grejs najpre po dnu tiganja izmrvi feta sir, pa tek preko toga razbije jaje, ali tu nije kraj ove brze i slasne priče.
Sastojci:
- jaje
- 50 grama feta sira
- avokado (manja količina, svakako ne ceo)
- tortilja
- limun (može i limeta)
- začini po želji
Priprema
- Za ovaj recept vam ne treba ulje. Zagrejte tiganj koji ima nelepljivo dno, pa po njemu izmrvite feta sir.
- Čim počnu da se prave mehurići, razbijte jaje.
- Potom ga začinite biberom i začinima po ukusu. Obratite pažnju na to koliko je slan sir, kako ne biste preterali sa solju.
- Potom stavite poklopac i pržite dok belance ne očvrsne, ali tek toliko da žumance ostane tečnije.
- Nakon toga, prebacite na tortilju, na koju ste prethodno namazali avokado i iscedili malo limuna.
Video tutorijal
BONUS VIDEO
Gastroenterolog otkrio koliko jaja dnevno smemo da pojedemo