bez jaja, kvasca...

Superbrze, mekane i UKUSNIJE nego sve druge: Punjene jogurt-lepinjice od svega 5 sastojaka (bez jaja i kvasca)

Isprobajte recept za preukusne i brze lepinjice s jogurtom, bez jaja i kvasca.

punjene slane lepinjice po receptu bez kvasca i jajafoto: Luis Echeverri Urrea/shutterstock

Punjene lepinjice su mnogima omiljen brzopotezni obrok, jer se spremaju brzo, lako, a od njih zamiriše cela kuća. 

 

Nema ko ih ne voli, pa je to idealan doručak ili večera za celu porodicu, a uz to se prave od sastojaka koje svi već imamo u kući.

 

Za ovaj recept vam je za samo testo potrebno svega 4 sastojka, a punite ih po želji, mada su jednako ukusne, mirisne i mekane i same, pa mogu da posluže i kao "nešto hlebasto" uz glavno jelo, ili da se jedu samostalno uz jogurt.

 

Kako god, preukusne su!

 

Sastojci:

 

  • 200 ml jogurta
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • kašičica sode bikarbone
  • brašno (top 400), oko 300gr
  • nadev po želji

 

Priprema:

 

Pomešajte sve sastojke dok ne zamesite lepo testo. Brašno dodajte na kraju i postepeno, a testo je gotovo kad se ne lepi za prste.

 

Napravite loptice od testa i ostavite oko 5 minuta prekrivene krpom da "odmore". 

 

Potom ih razvucite okagijom svaku zasebno i filujte nadevom po želji (sir, pavlaka, suhomesnato, ajvar, kiseli krastavčići...).

 

Pržite ih na srednjoj temperaturi dok ne porumene ili pecite u rerni.

 

Bonus video

Lazanje u jednoj posudi: