njam

Recept za pileći paprikaš: Ovo je već godinama jedno od omiljenih jela u srpskim domovima

Pileći paprikaš obožavaju sve generacije u našoj zemlji.  

Paprikaš je jedno od onih jela sa kojima nema greške foto: Bakina kuhinja

Recept za pileći paprikaš je jedan od onih sa kojim teško možete da pogrešite. Ukusno je, ima dosta zdravih sastojaka i nema onih kojih ga ne vole. 

 

SASTOJCI

 

  • 1 pile ili mlađa kokoška
  • 1,5 kg krompira
  • 1 dl ulja ili kašika masti
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka
  • 2 glavice crnog luka i par češnjeva belog
  • 1 paprika
  • tucana ljuta paprika
  • peršunov list
  • mleveni biber, lovorov list
  • so, brašno

 

PRIPREMA

Prvo pažljivo očistite pile, a onda ga operite i isecite na komadiće. Zagrejte ulje i na njemu propržite iseckan crni luk, a obda redom dodajte isečenu šargarepu, papriku, paradajz i meso.

 

Sipajte pola čaše vode i dinstajte. Negde na pola kuvanja dodajte paradajz, malo tucane paprike i sitno isečen krompir. 

 

Onda sipajte između pola litra i litar vode i sve zajedno kuvajte dok ne bude gotovo.

 

Kad bude gotovo skinite sa ringle i napravite klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom.  Kad zapržite ostavite još neko vreme da proključa.

 

Za kraj dodajte pola male kašike peršunovog lista i malo mlevenog bibera. 

 

Bonus video: