njami

Brza poslastica koja HLADI nepca i OSVEŽAVA leti: Koh sa mlevenim keksom topi se u ustima i mami na još (RECEPT)

Koh sa mlevenim keksom se brzo priprema, a još brže nestaje.

Koh je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva.foto: Shutterstock/ltummy

Koh je kolač koji se dosta spremao u Jugoslaviji i predstavlja brzu i jeftinu poslasticu koja se pravi od sastojaka koje mahom već imamo u frižideru.

 

Ovog puta vam predstavljamo koh sa mlevenim keksom koji će ovom sočnom kolaču dodati još jednu zanimljivu teksturu.

 

Veoma se brzo i jednostavno sprema, a kada se potpuno ohladi, tada je spreman za degustaciju i biće pravo osveženje u vrelim letnjim danima.

 

 

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 20 kašika hladnog mleka
  • 3 kašike griza
  • 300 g mlevene keksa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

 

Za preliv

 

  • 1 litar + 1/2 litra mleka
  • 1 kašika šećera
  • 4 vanilin šećera

 

Priprema: 

 

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Za to vreme razdvojiti belanca i penasto ih umutiti mikserom.

 

Potom posebno umutiti žumanca dodajući postepeno šećer i mleko, potom griz, mleveni keks, vanilin šećer i prašak za pecivo.

 

Na kraju kašikom dodati šne od belanaca i mutiti polako varjačom. 

 

Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 30 minuta. 

 

Otprilike pet minuta pre kraja pečenja koha ugrejati mleko sa šećerom i vanilin šećerom. 

 

Čim izvadite iz rerne polako kutlačom prelivajte kolač i ostavite da se ohladi pre nego što ga probate. 

 

BONUS VIDEO

 

 

Čizkejk u čaši