Ovaj trik znaju samo vrhunski kuvari
Pohovano meso često je izbor domaćica, jer ga gotovo svi vole. Brzo se sprema, a ukus koji mu daje specijalna smesa čini ga jednim od omiljenih izbora dece, ali i odraslih.
Ukoliko i vaši ukućani vole da jedu pohovano meso ili povće sigurno vam se nekada desilo da vam poh ne uspe. Da bi bilo savršeno jelo koje se pohuje treba spolja da bude hrskavo, a unutra sočno.
Nije dobro ako poh upije masnoću i bude mekan. Evo kako da napravite savršenu smesu za pohovanje i učinite da svako sledeće jelo koje ovako spremate bude idealno. Tajna je u pivu!
Sastojci:
- 3 jaja
- 5 kašika brašna
- 1 kašika prezli
- 1/2 kašičice soli
- 3 kašike susama
- 200 ml piva
Priprema:
Jaja umutite, pa u njih dodajte brašno, so, prezle, susam i pivo. Meso uvaljajte u ovu smesu, pa ga pecite na regularan način.
Bonus video:
Kako da napravite barbi pastu pogledajte u videu koji sledi: