Trik iskusnih kuvara.
Palačinke asociraju na tople porodične trenutke kada se oko stola okupi cela porodica i za nekoliko minuta smaže sve ono što je domaćica ispekla.
Postoji bezbroj recepata za palačinke i dosta saveta kako napraviti najmekše i providne, a često i svaka domaćica ima neki svoj recept za omiljenu poslasticu.
Profesionalni kuvari ne kriju da postoji tajni sastojak pomoću kojeg će vaše palačinke biti čudesne, mekane i prozirne.
Sve što je potrebno jeste da u smesu za palačinke dodate i malo piva.
Pivo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi tome da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i prozirne.
Zapravo pivo stvara ugljendioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finim, tako da se ono topi u ustima.
Pivo će doprineti i tome da tekstura palačinki bude veoma lepa, prozirna i sa mnogo sitnih rupica.
Možete da dodate bilo koju vrstu piva, a ono što uticati i na to da li će palačinke biti više ili manje slatke.
Kuvari uglavnom preporučuju dodavanje svetlog piva, a količinu koju ćete staviti zavisi od toga koliko mleka stavljate u smesu.
Najčešći savet jeste da taj odnos bude 50:50, na primer jedna čaša mleka i jedna čaša piva.
BONUS VIDEO
Ruske palačinke sa pavlakom i slaninom