Skoro kremasta, bogata i vrlo ukusna, ovako pripremljena proja jednako je prijatna i hladna i topla, a vrlo je slasna
Proja je jedno od omiljenih domaćih peciva na našim prostorima, a ona je jednako popularna u svim godišnjim dobima.
Budući da se sastojci umute za svega nekoliko minuta, a potom se peče u rerni kratko, proja je idealan doručak ili večera na brzinu tokom letnjih meseci.
Da bi bila još ukusnija obogatite je mlekom, sitnim slanim sirom i pavlakom, a za još lepšu teksturu, sočnije jelo i božanstven ukus ubacite omiljeni tajni sastojak mnogih letnjih jela – njihovo visočanstvo tikvice!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 3 cela jajeta
- pola šolje pšeničnog brašna
- 1,5 šolja kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- sitan sir po ukusu
- 1 šolja mleka
- 3/4 šolje ulja
- 3 kašike kisele pavlake
- so po ukusu (i u zavisnosti od toga koliko je slan sir)
Priprema
- Oljuštite tikvice, pa ih dobro izrendajte, posolite i stavite u posudu obloženu papirnim ubrusom da se još malo ocede.
- Dobro umutite jaja, pa sipajte mleko i ulje.
- Nakon što promešate, dodajte pavlaku, sitan sir i zatim suve sastojke.
- Na kraju rukama još malo ocedite rendane tikvice, pa ubacite i to i dobro promešajte.
- Sipajte u podmazan ili pek-papirom obložen pleh.
- Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
BONUS VIDEO: Zdrav rolat bez brašna
Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu "Majke i snajke"