Od jedne smese možete da napravite 6 palačinki, pa nije loše da odmah napravite duplu meru.
Palačinke su uvek sjajan izbor da se zasladite, ali i ulepšate veče svojoj porodici.
Jednostavno se pripremaju, začas se umute, a brzo su i gotove.
Naš savet je da odmah napravite duplu meru i da pripremite omiljeni namaz kojim ćete posle nafilovati palačinke.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 1 i ½ šolje mleka
- 1 veliko jaje ili 2 srednja jaja
- 20 g putera
- 2 kašike ulja
Priprema:
Sipajte brašno i prstohvat soli u činiju.
Napravite bunar u sredini i sipajte mleko i jaje.
Mešajte zajedno, počevši od sredine tako da dobijete glatko testo.
Potom zagrejte malo putera i ulja u tiganju i pecite palačinke po 1 do 2 minuta sa svake strane.
Od ove smese možete da napravite šest palačinki, pa nije loše da odmah napravite duplu meru.
( Glossy )