jednostavno

Slani zalogaji za doručak ili večeru gotovi za pola sata: Sočni MAFINI sa TIKVICAMA koji se tope u ustima (RECEPT)

Ne morate da cedite tikvice pre početka pripreme.

Mafini sa tikvicama su idealna opcija kad ne znate šta da spremate.foto: Shutterstock/annata78

Za pripremu ovog jednostavnog recepta za mafine od tikvica potrebno je 30 minuta.

 

Zbog punoće kombinacije tikvica, sira i luka, ovaj recept je idealan za slane mafine.

 

Mafini od tikcia su savršeni kao doručak ili ručak, a nije potrebno ni ceđenje tikvica pre pripreme.

Sastojci:

 

  • 300 gr brašna
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • Mleveni crni biber po ukusu
  • 180 gr rendanog kačkavalja
  • 250 gr rendanih tikvica
  • 40 gr sitno seckanog crnog luka
  • 220 gr mleka
  • 2 velika jaja


Priprema:

 

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Za to vreme pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber u velikoj posudi.

 

Mešajte da se sjedini, a zatim dodajte sir i promešajte da se sjedini.

 

U posebnoj posudi srednje veličine pomešajte rendane tikvice, luk, mleko i jaja i dobro promešajte.


Dodajte mokre sastojke suvim sastojcima i mešajte dok se tek ne sjedine, ali nemojte preterano da mešate.


Podelite smesu u kalupe za mafine i pospite solju i biberom po želji. 


Pecite mafine 13-17 minuta, dok ne postanu blago zlatnobraon boje.


Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na rešetki pre nego što izvadite iz tepsije i ostavite da se potpuno ohladi.