MORA LI BAŠ TO?

NOĆNA MORA za sve u filmskoj industriji: Glumac napravio specijalan PARFEM - kad čujete na šta miriše ZGROZIĆETE SE

Izgleda da iznenađenjima u Holivudu nema kraja 

foto: Rocco Spaziani / UPI / Profimedia

Režiser i glumac Džud Lou je za potrebe uloge napravio parfem koji miriše na "krv, fekalne materije i znoj".

 

On je otišao do krajnjih granica kako bi što uverljivije odigrao "smrdljivog" Henrija VIII u predstojećem filmu "Firebrand". 

 

"Firebrand" je istorijska drama brazilskog reditelja Karima Ainouza koja prati život šeste i poslednje supruge Henrija VIII, Ketrin Par. Žanrovski film je opisan kao istorijski horor.

 

 

Zvezda filma "Praznik" otkrila je tokom Filmskog festivala u Kanu 2023. da je napravio oštar parfem koji miriše na "krv, fekalne materije i znoj" kako bi na najbolji način doneo poslednje dane pokojnog monarha sa njegovom šestom i poslednjom suprugom, Ketrin Par, koju igra Ališa Vikander.

 

- Pročitao sam nekoliko zanimljivih izveštaja da ste mogli da osetite miris Henrija tri sobe dalje. Noga mu je bila strašno trula. Mazao ju je ružinim uljem - rekao je Lo na konferenciji za novinare u ponedeljak, pa je dodao:

 

- Mislio sam da će uloga moći da se dočara samo ako užasno smrdim.

 

Džud Lou napravio smrdljivi parfem od koga se svi grozefoto: SEBASTIEN NOGIER

 

Lo, 50, pronašao je specijaliste da naprave novi miris koji bi mogao da dočara kraljev "miris" tokom perioda kada je patio od čira na nogama.

 

- Ona pravi divne mirise, a takođe pravi i užasne mirise. Nekako je smislila ovu izuzetnu raznolikost krvi, fekalnih materija i znoja - objasnio je on.

 

Prema trgovačkom izdanju, direktor "Firebrand-a" Karim Ainuz odmahnuo je glavom sećajući se Loovog užasnog mirisa, koji je prožimao celu produkciju.

 

- Kada je Džud ušao na set bilo je jednostavno užasno - rekao je.

 

Džud Lou napravio parfem sa mirisom krvi, znoja i fekalija foto: Profimedia

 

Uprkos tome što igra ludog i okrutnog monarha, Lo, čija je ćerka Iris primećena na festivalu, rekao je da su on i Vikander (34) na snimanju bili veoma bliski.

 

- Zvuči zaista uvrnuto jer smo, naravno, radili užasne stvari jedno drugome -  rekao je on.

 

- Ali sećam se da smo se mnogo smejali.

 

„Firebrand“ je premijerno prikazan u Kanu u nedelju. Istorijska drama je izabrana da se takmiči za Zlatnu palmu, najvišu nagradu koja se dodeljuje u Kanu.