božanstven

Sve ćete umutiti za 10 minuta: Najkremastiji ARAPSKI KOLAČ koji se topi u ustima (RECEPT)

Ako vam je potreban domaći slatkiš koji se priprema vrlo brzo, a njegov ukus se pamti dugo, obavezno probajte ovu kremastu fantaziju

Arapski kolač za 10 minutafoto: ricette arabe/YouTube Printscreen

Kremasti slatkiši posebno su popularni u toplijim mesecima, a još ako ne morate da provedete mnogo vremena mešajući fil pored šporeta – u pitanju je idealna poslastica.


Upravo je takav tzv. arapski kolač, jednostavan dezert koji svima uspeva i priprema se vrlo jednostavno.

 

Recept koji vam predstavljamo do sad je pogledalo više od 1,5 miliona ljudi, a kad vidite kako izgleda, biće vam jasno zašto.


Sastojci:

 

  • 250 grama keksa (može čokoladni)
  • 3 kašike putera
  • malo cimeta
  • 180 ml kondenzovanog mleka
  • 180 grama krem sira
  • jedno celo jaje
  • aroma vanile
  • 4 urme i oraha
  • 60 grama iseckanih badema
  • karamel preliv (opciono)


Priprema

  1. Dobro sameljite keks, pa ga pomešajte s otopljenim puterom i dobro promešajte, pa prebacite u kalup obložen pek-papirom. Lepo rasporedite i utisnite.
  2. U jednoj činiji pomešajte kondenzovano mleko s jajetom, krem sirom i aromom vanile, pa dobro umutite. Time prelijte koru od keksa.
  3. Pospite seckanim urmama i orasima, a potom i listićima ili sitno seckanim pademom.
  4. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  5. Po želji, možete posuti karamel preliv.

Pogledajte pripremu.