Jelo se priprema vrlo lako i jednostavno, za samu pripremu vam je neophodno desetak minuta dok je za kuvanje neophodno oko 45/50 minuta
Svi volimo nešto toplo i skuvano, a često pravimo jedno te isto jelo jer su nam novčanici zatanjili pa gledamo samo da se spremi na brzinu i da svi mogu da pojedu.
Ali obrok je ritual oko kog bi trebalo da se zbližavamo, pogotovo ako imate veliku porodicu, čak i kada vas je samo dvoje. Inflacija ne bi trebalo da nas uskrati lepih trenutaka, zato smo tu da vam predstavimo povoljan recept za pileću supicu koji ćete obožavati.
Jelo se priprema vrlo lako i jednostavno, za samu pripremu vam je neophodno desetak minuta dok je za kuvanje neophodno oko 45/50 minuta. Nabrojani sastojci služe četvoro ljudi.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 veza mladog luka, narezanog na bele i zelene delove odvojeno
- 1 mala bela repa (350 g), oljuštena i iseckana na sitne komade
- 400 g krompira, oljuštenog i iseckanog na sitne komade
- 8 pilećih bataka bez kože bez kostiju
- 1 kašika dižon senfa
- kocka za supu
- 200g kupusa isečenog na komadiće
- 2 kašičice kukuruznog brašna (opciono)
- hrskavi hleb, za posluživanje (opciono)
Priprema:
- Zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte komadiće belog dela mladog luka i dinstajte 1 min da omekša. Ubacite repu i krompir i dinstajte još 2-3 minuta, a zatim dodajte piletinu, senf i vrelu vodu sa razmućenom kockom za supu (500ml). Pokrijte i kuvajte 35 minuta, ili dok povrće ne omekša i dok se piletina ne skuva.
- Dodajte kupus i dinstajte još 5 minuta. Ako vam čorba izgleda previše retka, pomešajte kukuruzno brašno sa 1 kašikom hladne vode i sipajte par kašičica u tiganj; pustite da čorba zgusne, pa ponovo proverite. Ako je i dalje previše retko, dodajte još malo mešavine kukuruznog brašna i pustite da čorba provri i još malo zgusne.
- Začinite po ukusu, pa kutlačom sipajte čorbu u duboke činije. Pospite komadiće zelenog dela mladog luka i poslužite sa krutonima.