zasladite se

Kremasta poslastica bez jaja koja se ne peče: Sočni tiramisu gotov za 10 minuta (RECEPT)

Meri se na šolje, a jedino je nezgodno što treba da sačekate da odstoji u frižideru.

Tiramisu je jedan od omiljenih dezerata i potiče iz italijanske kuhinje.foto: Shutterstock

Tiramisu je jedan od najpoznatijih italijanskih dezerata na svetu, koji je nastao u Trevizu, gradu u blizini Venecije.

 

U pitanju je jednostavna i ukusna poslastica od piškota i kremastog fila u kojem je vodeći sastojak maskarpone sir.

 

Varijanti za pripremu ovog dezerta ima mnogo, a mi smo za danas izabrali brzu i jednostavnu varijantu i tiramisu koji se pravi za 10 minuta, a ne sadrži jaja.

Sastojci:

 

  • 1 šolja slatke pavlake
  • 1 šolja mascarpone sira sobne temperature
  • 1/3 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika Amareto likera ili Brendija
  • 2 šoljice espresa ili domaće
  • 1 pakovanje piškota
  • kakao 

 

Priprema:


Umutite slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa dodajte maskarpone i amareto i nastavite da mutite.

 

Umačite piškote u kafu i ređajte u pleh (svaki sloj neka čini od 7-9 piškota).

Nemojte da previše držite piškote umočene u kafu, jer će se raspasti.

 

Polovinu fila namažite preko prvog sloja piškota, pa potom ponovite postupak: poređajte piškote, a preko fil.

 

Preko pospite kakao, a onda ostavite u frižideru da odstoji 2 do 4 sata.